Bakan Özdemir’den siyasi tutsaklara kart

Dünya Haberleri —

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir

  • Almanya’da Tarım Bakanı Cem Özdemir ve SPD Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich’in de aralarında olduğu milletvekilleri Kürt siyasi tutsaklara yılbaşı kartı attı.

Almanya'nın Köln kentinde faaliyet yürüten Dayanışma'nın Sesi Derneği yılbaşı için siyasi tutsaklara kart atma kampanyası başlattı. Kart atılacaklar arasında tutuklu HDP milletvekilleri, belediye başkanları, Aysel Tuğluk başta olmak üzere hasta tutsaklar ve gazeteciler de yer alıyor.

Kampanyaya aralarında Alman Yeşiller Partili Tarım Bakanı Cem Özdemir, SPD Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich, Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut, FDP milletvekili Peter Heidt ve CDU’lu Katja Leikert’ın yanısıra gazeteci-yazar Günter Wallraff ile Kızıl Yardım Derneği’nden Henning von Stolzenberg gibi tanınımış şahsiyetler de katıldı.

Kartpostallarda dayanışma kelimesinin çok dilde yazılarak “2022 yılının size sağlık ve mutluluk getirmesini en içten dileklerimizle istiyoruz. Özgür yarınlarda görüşmek dileğiyle” denildi. Dayanışma'nın Sesi Derneği, 2022 yılında da siyasi tutsakların sesini Almanya'da yükseltmeye çalışacağız mesajını verdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.