Barbarlara karşı sessiz kalamam

Dünya Haberleri —

Amineh Kakabaveh

Amineh Kakabaveh

  • İsveç Meclisi’nin bağımsız Kürt Milletvekili Amineh Kakabaveh, Avrupa’nın sessizliğini eleştirdi ve “Barbarlara karşı savaşan YPG ve YPJ’yi desteklemeye devam edeceğini” yineledi. 

Sosyal Demokrat Partili Adalet Bakanı Morgan Johansson için Salı günü İsveç Meclisi’nde yapılan gensoru oylamasında çekimser kalınca hükümeti düşmekten kurtaran ve Erdoğan’ın tehditlerine karşı duruşundan taviz vermeyen Milletvekili Amineh Kakabaveh, Kürt halkından gelen büyük destek dolayısıyla Çarşamba akşamı bir video mesaj yayınladı.

Mücadelemiz diktatörlüğe karşı 

“Kürdistan’ın tüm parçalarından, Ortadoğu’dan, Avrupa ve Amerika’dan bana destek verenlere teşekkürlerimi iletiyorum” diyen Amineh Kakabaveh şöyle konuştu: “Halkımızı öldüren ve ülkemizi işgal eden o barbarlara karşı, çocuklarımızı bombalayarak öldüren faşizme ve diktatörlere karşı hiçbir zaman sessiz kalamayız, tepkisiz kalamayız. Ben sosyalist bir insan ve geçmişte Komele’nin bir peşmergesi olarak burada bulunuyorum ve geçmişimle iftihar ediyorum. Elimden geldiğince ve gücüm ölçüsünde bu tepkisizliğe karşı duruyorum. Tüm çalışmamız adaletsizliğe, erkek egemenliğine, faşizme ve diktatörlüğe karşıdır.”

Avrupa zulme karşı sessiz 

Avrupa devletlerinin Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırgan politikasına karşı sessiz kaldığını hatırlatan Bağımsız Milletvekili, “Maalesef tüm Avrupa Erdoğan karşısında sessiz. Yaptığı bütün zulme rağmen sessizler ama ben sessiz kalmıyorum” dedi. 

Rojava’ya yardımı garantiye aldım

İsveç hükümetiyle yaptığı görüşmelere dair bilgi de veren Kakabaveh “Demokrasi adına, bir düzeye kadar Rojava’ya ve YPG-YPJ’ye yardım edilmesini garanti altına almayı başardım. Onlar terörist değil asıl terörist Erdoğan ve Ortadoğu’daki rejimleridir” diye konuştu.

Hepinizin başı dik olsun

Konuşmasının sonunda kendisine destek verenlere yeniden teşekkür eden Kakavabeh, “Hepinizin başı dik olsun. Buradan hepinize tek tek cevap veremeyeceğim ama hepinizin gözlerinden öpüyorum. Teşekkürler” dedi.

HABER MERKEZİ

Video link:   https://vimeo.com/718332447

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.