Bayramda da adliye kapısındaydı

Şenyaşar Ailesi nöbet eylemi

Şenyaşar Ailesi nöbet eylemi

  • Şenyaşar Ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü Urfa Adliyesi önünde geçirdi. Emine Şenyaşar, "Bir buçuk yıldır evim adliyenin önü oldu" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti 490. gününe girdi. Aile Kurban Bayramı’nın ilk gününde sabahın erken saatlerinde Suruç'ta bulunan evlerinden yola çıkarak Urfa Adliyesi önüne geldi. Aile, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak bilenen alanda nöbet tuttu. 

Ferit Şenyaşar, Kurban Bayramı'nı adliye önünde geçirdiklerine dikkat çekerek, “Bugün İslam alemi için kutsal bir gün. Aileler bugün kurbanlarını keserek, misafirlerini ağırlar; evlatlarının, torunlarının, büyüklerinin evlerine gider. Normal şartlarda annelerinin babalarının ellerini öperler ama bir anne bugün bayramın ilk günü Urfa Adliyesi önünde” dedi. Katliamın tüm kamuoyu tarafından bilindiğini vurgulayan Şenyaşar, “Bu annenin iki evladı ve eşi hastanede katledildi. Bir oğlu da üstünlerin talimatıyla dört yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Anne evinde oturamadığı için yine adliye önünde.

Bugün yetim kalan torunlar da annenin elini öpmeye geldiler. Üstünlerin talimatı uygulanıyor. Savcılar etkisiz kılınmış. Biz mevcut yasaların uygulanmasından başka bir şey istemiyoruz. Tek kişilik hücrede tutulan oğlu bırakılmadan anne buradan gitmeyecek. Bu zulmü yapanlar kaybedecek” şeklinde konuştu. Anne Emine Şenyaşar ise “Bugün bayram ama biz evde oturamıyoruz. Çocuklarımı, torunlarımı bırakıp buraya geliyorum. Bir buçuk yıldır evim burası, adliyenin önü oldu” dedi.
Şenyaşar Ailesi, bayram ziyareti nedeniyle nöbetlerini dün Suruç’taki evlerinde sürdürdü. Ailenin, sosyal medya hesabından, “Bugün mezarlık ziyaretinden sonra şehir dışından gelen misafirler sebebiyle adalet nöbetimizi evde tutacağız. Bayram ziyaretine gelmek isteyen herkese kapımız açıktır” mesajını paylaştı. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.