Biden Erdoğan’la görüşmeyecek

Dünya Haberleri —

Biden

Biden

  • Biden’ın İsveç ve Finlandiya’ya NATO üyeliği konusunda şantaj yapan Erdoğan ile doğrudan görüşme planı olmadığı açıklandı. 

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin veto tehdidiyle şantaj yaptığı İsveç ve Finlandiya’nın liderleriyle dün Beyaz Saray’da bir araya geldi. Biden, ortak basın toplantısında iki ülkenin NATO üyeliğini kuvvetle desteklediğini söyledi.

Finlandiya ve İsveç’ten ise Ankara'ya ılımlı mesajlar geldi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, “ülkesinin Türkiye’nin kaygılarını üst düzeyde görüşmeye açık olduğunu” ifade etti. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson da "Olabilecek mevcut sorunlara çözümler bulmak için Türkiye de dahil tüm NATO ülkeleriyle farklı düzeylerde diyalog halindeyiz” dedi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da gazetecilere yaptığı açıklamada, Niinistö ve Andersson’ın Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la konuyu doğrudan görüşmeyi planladıklarını söylediklerini belirtti. Sullivan, “Bu süreci desteklemeye hazırız. Türkiye’nin kaygılarının ele alınıp çözülebileceğine inanıyoruz” dedi. 

Biden’ın konuyla ilgili olarak Erdoğan’la doğrudan bir temas kurması yönünde bir planın olup olmadığı sorusunu da Sullivan, “Şu anda yok” diye yanıtladı. WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.