Bin kadının sesi büyüyor

Kadın Haberleri —

  • TJK-E’nin başlattığı “Bin Kadın, Tek Ses” kampanyası büyüyor. Şu ana kadar 300 kadın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kendilerinde yarattığı etkiyi anlatan video çekerken, binlerce kadın ise 4 ay boyunca her gün CPT’ye İmralı’ya gitmesi için mektup gönderecek.

Avrupa’da yaşayan Kurdistan halkı ve dostlarının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla küresel düzeyde başlattığı “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası ikinci aşamasına iken, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) de 4 Nisan’da “Bin Kadın, Tek Ses” adlı etkinlikle kampanyaya dahil oldu.

Etkinlik kapsamında Avrupa’nın birçok yerinde aralarında farklı kadın örgütleri, akademisyen, sivil toplum örgütü aktivistlerinin de olduğu kadınlar, Öcalan’ın fikirlerinin kendi yaşamlarına nasıl etki ettiğini videolar çekerek anlatacak. TJK-E’de toplanan videolar ise çeşitli merkezlerde yayınlanmaya başladı. Şu ana kadar 300 video yayınlanırken, kampanya bin kadına ulaşınca sonlanacak.

Her gün sorumluluğu hatırlatılacak

TJK-E ayrıca, 19 Nisan’da Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’ne (CPT) Öcalan için mektup gönderme kampanyası başlattı. Startı Berlin’de verilen ve 4 ay sürecek olan kampanya kapsamında farklı ülkelerden kadınlar, 4 ay boyunca her gün CPT’ye İmralı’ya ilişkin sorumluluğunu hatırlatma içerikli mektup gönderecek.

 

TJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan

 

Şili’den Güney Afrika’ya tek talep

İmralı’daki işkence sistemine karşı farklı halklardan ve kültürlerden kadınların sesini ortaklaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan TJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan, MA’dan Esra Solin Dal’a çalışmalarını anlattı.

“Öcalan'ın ortaya koyduğu ‘Jin jiyan azadî’ felsefesi dünyayı saran bir slogana dönüştü. Bu sloganın, kadınların kendisini tanıma, iradeleşmesi noktasında çok büyük etkisi oldu ve dünyadaki tüm kadınlar bu slogan etrafında birleşiyor. Daha şimdiden Şili, Katalonya, Kurdistan, Birleşik Krallık, Almanya, Hindistan, Oromia, İsviçre ve Güney Afrika'dan kadınlar görüntülü mesajlarla katılarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep ediyor.”

Öcalan özgür oluncaya dek

“Bin Kadın, Tek Ses” kampanyasının belli bir zaman diliminin olmadığını ve bin kadına ulaştıklarında başka bir eylem biçimine evrilebileceğini ifade eden Kaplan, ayrıca CPT’ye mektup gönderme kampanyasına da değindi:

“Mektupta CPT’nin acil bir şekilde İmralı’ya giderek oradaki durumu inceleyip Abdullah Öcalan’dan bilgi alması talep edilecek. Bu anlamda binlerce mektubun gönderileceğini söylemek mümkün.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.