Biz alanlardayız

Lice Belediye Eşbaşkanı Ruken Yılmaz

Lice Belediye Eşbaşkanı Ruken Yılmaz

  • Yerine kayyum atanan Lice Belediye Eşbaşkanı Ruken Yılmaz, "Biz alanlarda var olmaya devam ediyoruz" dedi. 

 

 Amed'in Lice ilçesinde yüzde 77,3 gibi rekor oyla seçilen ve sonrasında yerine kayyum atanan Belediye Eşbaşkanı Ruken Yılmaz, üzerinden iki yıl geçen yerel seçimler sonrası yaşananları ve kayyum siyasetine dair değerlendirmelerde bulundu. Kayyum atamaları sonrası ilk iş olarak kadınlar için uygulamaya soktukları projelerin hedef alındığını söyleyen Yılmaz, "43 kadın merkezinin kapısı kapatıldı. Lice’de de kayyım ilk olarak kadın kurumlarını hedef aldı. Nûjiyan Kadın Merkezi vardı ve çeşitli atölyeler yapılıyordu. Kayyım, burayı kapattı. Aktifleştirmeye çalıştığımız kültür merkezinde çalışan kadınlar işten çıkarıldı. Kalanlar ise temizlik görevlisi olarak konumlandırıldı" dedi. 

Ana dilde eğitim veren kreşlerin, ya kapatıldığını ya da farklı kurumlara devredilerek Kuran kurslarına dönüştürüldüğünü aktaran Yılmaz, kayyumların aynı zamanda belediye çalışanlarını hedef alarak, binlerce kişinin işine son verdiğine dikkat çekti. Yılmaz, "Eğitim destek evleri kapatıldı. Çocukların eğitim, sanat, kültür hakları ellerinden alındı" diye konuştu. 

Her şeye rağmen kayyumların halkta herhangi bir karşılık bulmadığının altını çizen Yılmaz, şunları söyledi: "Kayyum politikası, Kürtlerin kimliğine, kültürüne, yaşantısına bir müdahale olarak görülüyor. Halk da doğal olarak bu uygulamaları kabul etmiyor. Belediyeler onların olsun, dedik. Biz sokaklarda, alanlarda, meydanlarda olmaya devam ettik, ediyoruz. Mücadelemizi her zaman her yerde devam ettiriyoruz."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.