Bombardıman altında çatışma

  •  Türk askerleri, 9 Haziran’da Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şoreş ve Girê Şehîd Umît’e konumlanmak istedi. 10 Haziran gecesi Dola Şîvê alanı savaş uçaklarıyla 6 kez bombalandı ve helikopterlerle 11 kez indirme yapıldı. 
  •  Türk askerleri, 11 Haziran'da ilerlemek isteyince çatışmalar başladı ve akşama kadar sürdü; 6 asker öldürüldü, 1'i de yaralandı. Çatışmalar sırasında alan 2 kez uçaklarla bombalandı. Gerilla, alan üzerindeki dronu düşürdü.
  •  Öldürülen askerlerin cenazeleri, alanda kaldı. Almaya çalışan Türk askerlerine müdahale edildi ve 2'si daha öldürüldü. Çatışma alanı saldırı helikopterleriyle 8 kez bombalandı ama Türk askerleri geri çekilmek zorunda kaldı. 

Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’ndaki eylemler,  devrimci hamleler temelinde büyük bir fedailik duruşu ve saldırı ruhuyla sürüyor. Botan sahasında Şehîd Şervan ve Şehît Diljîn adına başlatılan Egîdên Botanê Hamlesi kapsamında Besta’dan Kato’ya etkili eylemler gerçekleştirildi ve Türk saldırıları boşa çıkarıldı. Türk devleti, Bakurê Kurdistan’da verdiği kayıpları hiçbir şekilde kamuoyuna yansıtmayıp üstünü örtmeye çalışsa da alandaki gerillanın bilgi vermesiyle Türk devletinin özel savaş medyasına servis edilen haberlerin tümünün yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Botan’da gerçekleştirilen eylemlerde 5 saldırı boşa çıkarıldı. Medya Savunma Alanları’nda ise 11Türk askeri öldürüldü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Besta Bölgesi

*  İşgalci Türk ordusunun Botan sahasında 14 Nisan’da Tehtereş ve Masiro alanlarında; 14 Mayıs’ta yine Tehtereş alanında ve 28 Mayıs’ta Kato Xelîla’daki saldırılarının tümü sonuçsuz kaldı. Türk ordusu geri çekildi. 5 Haziran’da Kato Xelîla’da başlayan saldırı ise devam ediyor.

*  YJA Star gerillaları, Şehîd Şervan ve Şehîd Diljîn Egîdên Botanê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Besta'ya bağlı Girê Tenûrê alanına Nisan'da konumlanan Türk askerlerine eylem düzenledi. 1 Amarok tipi zırhlı araçla Girê Tenûrê’ye giden işgalciler sabotaj taktiğiyle vuruldu; zırhlı araç imha edildi, içindeki 2 Türk askeri öldürüldü. 

*  YJA Star gerillaları, 4 Haziran saat 20.30’da Wan’ın Şax (Çatak) ilçesine bağlı Tingê karakolu nizamiyesindeki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 2'sini öldürdü. 

*  Hareketli bir gerilla timi, 4 Haziran saat 00.00’da Besta'da görevleri başındayken işgalci Türk ordusu Serê Orman ve Besta Biyê alanlarında bir saldırı başlattı. Alanı yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra indirmeler yapan Türk ordusu, 7 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde geri çekildu. Türk özel savaş basını bu operasyonda iki gerillanın şehit olduğu şeklinde haber servis etti, ancak tamamen yalan olup herhangi bir gerilla kaybı yok. 

Metîna Bölgesi

*  Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 12 Haziran saat 11.00’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Girê FM Direniş Alanı’nda Türk askerlerinin yerleştirdiği 1 adet mobesse kamera sistemi, YJA Star gerillaları tarafından 13 Haziran saat 08.00’de imha edildi. 

Zap Bölgesi

* Karker Direniş Alanı’na 5, 6, 8 ve 9  Haziran’da konumlanmak isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla hedeflenip sürekli bir şekilde vuruldu; mevzilenme çalışması engellendi.

*  YJA Star gerillaları, 10 Haziran saat 17.00’de Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerlerini vurdu. Askerler bir kademe geri çekildi. 

*  Karker Direniş Alanı’nda 12 Haziran saat 06.11’de konumlanmak isteyen Türk askerlerine eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, vurarak 1'ini öldürdü. İkinci eylem kolu; ise suikast taktiğiyle 1'ini öldürdü.

*  Karker Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri 12 Haziran saat 18.20’de ağır silahlarla vuruldu.

*  Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerinin çevresine 12 Haziran’da konumlanmak isteyen Türk askerleri ağır silahlarla 2 kez hedef alınıp vuruldu. İsabetli bir şekilde vurulan askerler araziye dağıldı.

*  Dola Şîvê alanında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve ayrıntılı bilgilerin daha sonra paylaşılacağını 12 Haziran tarihli açıklamamızda belirtmiştik. Türk askerleri, 9 Haziran’da Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şoreş ve Girê Şehîd Umît’e konumlanmak istedi. 10 Haziran gecesi Dola Şîvê alanı savaş uçaklarıyla 6 kez bombalandı ve helikopterlerle 11 kez indirme yapıldı. Türk askerleri, 11 Haziran saat 14.00’te ilerlemek isteyince çatışmalar başladı ve akşama kadar devam etti. Bu çatışmalarda 6 asker öldürüldü, 1'i de yaralandı. Çatışmalar sürerken alan 2 kez uçaklarla bombalandı. Gerilla, aynı zamanda alan üzerinde uçurulan dronu vurarak imha etti. Öldürülen askerlerin cenazeleri, bir saat boyunca alanda kaldı. Cenazelerini almaya çalışan Türk askerlerine müdahale edildi ve 2'si daha öldürüldü. Daha sonra çatışma alanı saldırı helikopterleriyle 8 kez bombalandı. Hareketli gerilla timlerinin sonuç alıcı eylemlerinden sonra Türk askerleri bir kademe geri çekildi. Direniş Alanı hareketli timlerin inisiyatif ve denetimi altındadır.

Kimyasal ve patlayıcılar

*  Türk ordusu, 11 Haziran saat 16.00’da Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri patlayıcılarla 2 kez bombalandı.

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Zemanî, Şehîd Hêjar ve Şehîd Akîf savaş tünelleri, 12 Haziran’da patlayıcılarla 11 kez bombalandı.

*  Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Hewrê savaş tünelleri, 12 Haziran saat 07.00’den 19.00’a kadar 9 kez kimyasal silahlarla ve 5 kez de patlayıcılarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

*  Girê FM, Girê Cûdî, Girê Amediyê, Girê Hakkarî, Werxelê,  Şehîd Şahîn ve Çemço Direniş Alanları, 12 Haziran’da sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

*  Girê FM ve Kurêjahro Direniş Alanları’nda, 12 Haziran’da  dron hareketliliği gözlendı.

* Girê FM, Girê Cûdî, Werxelê, Kunîşka, Şehîd Şahîn, Şikefta Birîndara ve Çiyareş Direniş Alanları, 12 ve 13 Haziran’da saldırı helikopterleriyle 21 kez bombalandı.

* Sîda, Çemço, Girê FM, Girê Cûdî, Werxelê, Saca ve Çiyareş Direniş Alanları, 12 ve 13 Haziran’da savaş uçaklarıyla 27 kez bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.