Bu seçimlerde oyun kurucuyuz

Tülay Hatimoğulları

Tülay Hatimoğulları

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, iradelerinin yönetimlere yansıtılacağı formüller için kent uzlaşısı çalışmalarımızı yoğunlaştırdıklarını söyledi.
  • Eşbaşkan Hatimoğulları, "2019'daki oyun bozucu gücümüzü, 2024'te oyun kurucu güç haline getirecek ve yerel yönetimlerde böyle yer alacağız" dedi.

DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, halkın yönetimde olmadığı tek bir denklemi kabul etmediklerini, etmeyeceklerini vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. İktidar sözcüleri her yerde ‘Bu yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak’ diye tekrarladığını belirten Hatimoğulları, "Aslında 84 milyon yurttaşın içinde en az 50 milyonu açısından açlık ve sefalet yüzyılıdır" dedi. "Bizim yüzyılımız ise adil gelir dağılımının olduğu bir yüzyıl olacaktır" diyen Hatimoğulları, şöyle devam etti: "Hayat pahalılığının son bulduğu, bütün yurttaşların işe aşa doyduğu bir yüzyıl olacaktır. Gençlerin işsizlikten, parasızlıktan, özgürlüklerinin kısıtlanmış olmasından dolayı yaşamış oldukları mutsuzluğun biteceği bir yüzyıl olacaktır. Gençlerin yurt dışı ve göç yollarını tutmayacağı kendi ülkelerinde kalıp kendi topraklarına hizmet edecekleri bir yüzyıl olacaktır. Emekli maaşının yaşanabilir bir seviyeye çekilebileceği bir yüzyıl olacak bizim yüzyılımız."

DEM Parti'nin halk oylaması

Yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını çok yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Hatimoğulları, şunları söyledi: "Yaklaşık 90 seçim bölgesinde 100 bin delegeyle ön seçimlerimizi gerçekleştirdik. Yaklaşık 5 bin kişi halk oylamasında görev aldı. Delegeleri sadece parti üyeleriyle sınırlı tutmadık. Bu halk oylaması olabildiğince kapsayıcı oldu. DEM Parti olarak demokrasi devrimi gerçekleştirdik. Başka hiçbir partinin yapmaya teşebbüs edemeyeceği demokratik bir atılım yaptık.

 

DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları

 

İlk hamle yapıldı

Ön seçim bizim açımızdan aynı zamanda kayyumları göndermenin ilk hamlesiydi. 100 bini aşkın insan o sandıklara geldi, büyük bir istekle oylarını kullandı. Hakikaten bu demokrasi şöleninin diğer bir anlamı kayyum siyasetini süpürmektir.

Sıra ikinci hamlede

İkinci aşamaya artık geçildi. 31 Mart seçimleri tarihsel bir öneme sahip olacak. Kayyumların gasp ettiği belediyeleri geri alacağız. Halk, adaylarını kendi iradesiyle belirledi. Kendi iradesiyle adaylarının belediye yönetimlerini hem kazanmasını hem orada halkın iradesiyle kalıcı olmasını, kayyum atamasını engelleme konusunda kalıcı olmasını da sağlayacaktır. Bu iradeyi 1 Nisan'dan itibaren belediyeleri seçme seçilme hakkının iradesiyle koruyacağız. Kayyumları süpürmekle yetinmeyeceğiz. Şirnak, Bingöl, Ağrı ve Muş’u da mutlaka alacağız.

Halksız denklemi kabul etmiyoruz

Kent uzlaşıyla o kentte yaşayan bütün siyasi öznelerin, siyasi partilerin yanı sıra o kentteki bütün demokrasi güçlerini kapsayan bir genişlikte bahsettik. İrademizin yönetimlere yansıtılacağı formüller üzerinde çalışmak üzere kent uzlaşısı çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. 2019'da oyun bozucu gücümüzü 2024'te oyun kurucu bir güç haline getirecek ve yerel yönetimlerde bu oyun kurucu güç olarak hep birlikte yer alacağız. 

Halkın yönetimde olmadığı tek bir denklemi kabul etmeyeceğimizi defalarca ifade ettik. Buradan bir kere daha altını kalın kalın çiziyoruz. Halk oylaması yapılan yerlerin eşbaşkan adaylarını açıklayacağımızı söyledik ve bundan sonra hem Kurdistan’da hem batıda bu açıklamalar gerçekleştirdikten hemen sonra artık çalışmalarımızda ikinci aşamaya geçmek zorundayız. 31 Mart seçimlerinde yeni bir demokrasi destanını hep birlikte yaratacağız. Bunun için durmak yok, gece gündüz çalışacağız.” ANKARA

 

***

Aday listelerinin tarihi belli

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Yerel Seçimleri için aday listelerinin teslim edilmesine ilişkin kararını Resmi Gazete’de yayımladı. Buna göre; aday listeleri 20 Şubat Salı günü saat 17.00’ye kadar il ve ilçe seçim kurullarına verilecek. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.