Burak Ercan yine tutuklanmadı

Kadın Haberleri —

Burak Ercan

Burak Ercan

  • Şirnex’ın Cizîr ilçesinde 40 çocuğa cinsel saldırıda bulunan Müdür Yardımcısı ve Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Burak Ercan hakkında açılan davada mağdur avukatları failin tutuklu yargılanmasını talep etti. Talebi reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 20 Ocak'a erteledi.

Şirnex’ın Cizîr ilçesinde Merkez Anadolu Lisesi’nde 2019 yılında 40’ı aşkın öğrenciye cinsel saldırıda  bulunan Müdür Yardımcısı ve Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Burak Ercan hakkında “sözlü taciz”, “cinsel istismara teşebbüs” ve “basit cinsel istismar” gerekçeleriyle açılan davanın 2’inci duruşması Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Kimlik tespitleri ardından ilk olarak tanıklar dinlendi. Ardından savunma yapan mağdur avukatlarından Salih Acar, olayın toplumda bir infiale yol açtığını ifade ederek, “Davanın uzun sürmesi mağdurları psikolojik olarak yormuştur. Sanığın tutuksuz yargılanması davaya zarar vermektedir. Bu olay dedikodu olarak lanse ediliyor. Çocuklarımızın benzer olay ile karşılama ihtimalinin göz önünde bulundurulmasını ve sanığın tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.  

Fail Burak Ercan, baro başkanını hedef alarak, cinsel tacizin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu iddia ederek, beraatini istedi. Mahkeme heyeti Ercan’a müdahale ederek, herhangi bir meslektaşlarının hedef alınmaması uyarısında bulundu. 

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklanması yönündeki talepleri reddederek, mağdurların zorla duruşmada hazır edilmesine karar verip, duruşmayı 20 Ocak’a erteledi. 

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.