Çadır verilmeyince risk alınıyor

Hanım Bayram

Hanım Bayram

  • Meletî’de evleri yıkılan veya hasar gören binlerce yurttaşa hala çadır ve temel gıda malzemeleri ile seyyar tuvalet ve duşlar ulaştırılamadı. Yurttaşların bir kısmı kendi elleriyle yaptığı derme çatma çadırlarda kalırken, bazıları da hasarlı olan evlerde kalmak zorunda kalıyor.

Meletî’nin Wêranşar (Doğanşehir) ilçesine bağlı kırsal Karşıyaka Mahallesi'nde, tandır bölümünde bulunan iki metre genişliğinde 5 metre uzunluğundaki küçücük odaya iki baza yerleştiren Hanım Bayram, yer yer çatlakların olduğu tandırda gidecek ya da kalacak çadırları olmadığı için kaldıklarını söyledi. Gelini, oğlu ve torunlarıyla tandırda kalan 80 yaşındaki Hanım Bayram, deprem felaketinin üzerinden 30 gün geçmesine rağmen defalarca başvuru yaptıklarını, ancak kendisine çadır verilmediğini söyledi. Ağır hasarlı evlerinin önünde bulunan tandırda 5 kişi kaldıklarını belirten Bayram, kaldıkları tandırın da birçok yanının çatladığını söyledi.

MA'dan Dilgeş Ruvanas'a konuşan Bayram, şöyle devam etti: “Evimiz yıkıldı, ahırımız ve tütünümüz yandı ama kimse bize yardım etmedi. Kürt ve Alevi olduğumuz için bize yardım etmediler. Yanı başımızdakilere çadır verdiler ama bize vermediler. Bu tandırda oturuyorum, bir deprem olursa o da yıkılır. Bir aydır bu şekilde bu tandıra sığınmışız. Deprem sonrası Meletî merkeze gittim. Orada iki gün kaldım ama şehirde kalmaya daha fazla dayanamadım. Çocuklarıma beni tekrar köye götürün, dedim.” MALATYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.