Camiyi tankla yıktı

.

.

  • QSD, işgalci Türk devletinin, 1 Aralık’ta Kuzey-Doğu Suriye’de 70'e yakın belde ve köyü bombaladığını bildirdi. 

Türk devletinin 19 Kasım gecesi Rojavayê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye'ye başlattığı bombardıman devam ediyor. Henüz karadan saldırıya geçemeyen Türk ordusu, 1 Aralık'ta onlarca yerleşim yerini bombaladı, bir camiyi de tankla tahrip etti. 
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarının 12. gününde 70’e yakın köy ve beldenin ağır silahlar ve tanklarla hedef alındığı belirtildi. Aynı zamanda Tirwaziyê köyündeki caminin de tank atışlarıyla yıkıldığını kaydeden Basın Merkezi'ne göre; 30 Kasım ve 1 Aralık’ta saldırılar şöyle:

EFRÎN VE ŞEHBA 

Til Medîq, Şêx Îsa, Bênê, Meyasê, Soxanekê, Şewarxa ve Tat Meraş köyleri 50 kez ağır silahlar, tank ve havan toplarıyla bombalandı. Ertesi gün de Hirbil, Şêx Îsa, Bêlûniyê, Samoqa, Merenaz, Malikiyê, Şewarxa, Irşadiyê, Tinib, Elqemiyê, Soxanekê, Aqîbê ve Bênê köyleri ağır silahlar, havan topları ve ağır silahlarla 35 kez bombalandı.

CIZÎRÊ BÖLGESİ

Til Temir: Til El Leben, Xêr ve Gozeliyê köyleri ağır silahlar ve havan toplarıyla 10 kez bombalandı. 
Zirgan: Bobî, Dada Ebdal, Muhermele ve Zirgan köyleri 34 kez ağır silahlar ve havan toplarıyla hedef alındı. Ertesi gün de Rebîat, Til Werd, Muhermile, Bobî, Dada Ebdal, Esediyê ve Zirgan köyleri ağır silahlar ve havan toplarıyla 57 kez bombalandı.
QSD, bombardımanlara misliyle karşılık verdi.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê: Koran, Xirab Bîsan, Ceysan, Zormexar, Çariqlî ve Ziyare köyleri 6 kez ağır silahlarla, 6 kez de havan toplarıyla bombalandı. Xirab Bîsan ve Çariqlî köyleri ertesi gün havan toplarıyla hedef alındı. Bomba yüklü dron Koran köyünü bombaladı.
Girê Spî: Xirbet El Beqer, Hoşan, Kor Hesen, Selîbî ve Qizeli deposu ağır silahlar, suikast silahlarıyla hedef alındı. Dibis, Cideyda, Ebû Sira, Xan, Kor Hesen, Sewan, Selîbî, Evdikê köyleri ve M4 yolu, ertesi gün ağır silahlar ve havan mermileriyle bombalandı. QSD, bu saldırılara karşılık verdi. 
Tirwaziyê: Kenterê beldesi 4 kez ağır silahlarla hedef alındı. Tirwaziyê ve Fewar beldeleri, ertesi gün 27 kez ağır silahlarla hedef alındı, Tirwaziyê camisi de tank atışlarıyla hedef alınarak yıkıldı. QSD, bu saldırıları da karşılıksız bırakmadı. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.