Çin Türkiye’nin kulağını çekti
Dünya Haberleri —

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Geng Shuang
- BM Güvenlik Konseyi oturumunda Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye ve Rojava’ya yönelik hava saldırılarının durdurulmasını isteyen Çin, kara operasyonu için de uyardı.
Çin temsilcisi Shuang, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) oturumunda, Türk devletinin Suriye'de Kürt bölgelerine hava operasyonları düzenlediği ve kara harekatı başlatma tehdidinden bulunduğunu hatırlatarak, askeri hareketliliğe son vermesi çağrısı yaptı.
Çin'in BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Geng Shuang, BMGK oturumunda Türkiye ile birlikte Suriye’ye hava saldırısı düzenleyen İsrail’i de eleştirdi.
Geng Shuang, “Biz kararlı bir şekilde Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumalıyız. Suriye’de güvenlik konusundaki istikrarsızlık sürüyor. Türkiye, Suriye’ye hava operasyonları düzenlerken, yine buraya kara operasyonu başlatma tehdidinde bulunuyor. İsrail’in Suriye’ye hava saldırıları da sürüyor.” dedi.
Bu saldırıların Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve bölgede gerilimin artmasına neden olup, Suriye krizini derinleştireceğini hatırlatan temsilci, “Çin bu konuda derin endişe duyuyor ve Türkiye ile İsrail’e gerilimin daha da artmasının önüne geçebilmek için sınır ötesi operasyonları durdurması ve sorunu diyalogla çözmesi çağrısında bulunuyor.” dedi. NEW YORK







