Çocuklarımızın kanından kuyu

Kobanê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendî

Kobanê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendî

  • Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ‘iğneyle kuyu kazdık’ dediğini hatırlatan Kobanê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendî, "Biz iğneyle kuyu kazdık. Anneler olarak da bu kuyudan her birimiz bir yudum çocuklarımızın kanından içtik" dedi. 

19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan Kobanê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendî, bu devrimde kadınların çok daha fazla emek verdiğini ve devrimin içinde kendilerini tanıdığını beilrterek, "Kadınlar 19 Temmuz’da silah kaldırdı; köy, mahalle ve kentlerini korudu. O zaman hiçbir şeyimiz; silah, hatta yiyecek bile yoktu. Aktif olarak yer alan kadınlardan biriydim" dedi. 

Bu 10 yıl içinde yine büyük direnişler gösterdiklerini, katliamlardan geçtiklerin, göçler yaşadıklarını, ambargolara maruz kaldıklarını, yoklukla mücadele ettiklerini hatırlatan Ayşe Efendî, "Bunun yanında bir çok kazanımlar elde ettik. QSD, YPG, YPJ ve HPC kuruldu. Özerk Yönetim ve bünyesindeki komün ve meclisler oluşturuldu. Kuzey-Doğu Suriye’de tüm halklar birlikte, kendi özgünlükleriyle yaşamaya başladı. Her halk kendi dili, dini ve kültürüyle yer aldı ve bu şekilde birlikte bir savunma gücü oluşturuldu. Her dinden ve her dilden şehit anneleri bir araya gelip birlik oluşturdu. Biz bu şekilde ayakta kalmayı ve mücadele etmeyi başardık” şeklinde konuştu. 

Tabutları başında söz verdik

Rojava’ya yönelik saldırı ve tehditlere dikkat çeken Ayşe Efendî, savaşın devam ettiğini; hala ihanetin elinin, şehit ailelerine, değerlerine ve devrimin kazanımlarına uzandığını belirtti. Bunlara karşı mücadelenin durmadığını vurgulayan Ayşe Efendî, şunları dile getirdi: “Her şehit ailesi ve şehit annesi olarak çocuklarımızın tabutları üzerinde, çocuklarımıza söz vermiştik ve bu sözümüzün peşindeyiz. Bu kazanımları korumak ve emanet edilen mirasa sahip çıkabilmenin çabası içindeyiz. Kendimizi savunmaya, direnişimizi sonuna kadar sürdürmeye odaklanıyoruz. Önder Apo, ‘iğneyle kuyu kazdık’ diyordu. Biz iğneyle kuyu kazdık. Anneler olarak da bu kuyudan her birimiz bir yudum çocuklarımızın kanlarını içtik. Bu nedenle bugün devrimci halk ayaktadır. Her gün geri adım atmayacağına dair söz veriyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.