Davasının güçlü savaşçısıydı

 Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhad Şiblî

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhad Şiblî

  • Türk devletinin Kelar’daki SİHA’lı saldırısında şehit düşenlerden birinin Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhad Şiblî olduğu açıklandı. QSD, misilleme hakkına işaret etti; TEV-DEM, hava sahasını açık tutan uluslararası güçlere dikkat çekti. 

 

Türk devletine ait SİHA’lar tarafından Süleymaniye’nin Kelar bölgesinde hedef alınarak şehit edilenlerin Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhad Şiblî ve arkadaşları olduğunu bildirildi. QSD Genel Komutanlığı, Şiblî ve arkadaşlarının şehadetiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Ferhad Şiblî’nin işgalci Türk ordusu tarafından korkakça hedef alındığı belirtilen açıklamada, “Kuzey-Doğu Suriye’deki büyük mücadelesi ve fedakarlığıyla tanıyoruz. Güçlü bir savaşçıydı, çalışmalarında tereddütsüzdü ve halkının davasında güçlü bir tutuma sahipti. Mücadelesinde mütevazi, iyimser ve sadık bir şahsiyetti. Bütün yaşamını zor şartlarda yeni bir yaşam kurmaya adadı” denildi. 

Şiblî’nin uzun siyasi ve örgütsel yolculuğu, Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin kurulmasında, halk ve kadrolar arasındaki büyük bir rolüne işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bölgenin tüm bileşenleri arasında halkların kardeşliğine güvenerek ortak yaşam ruhunu kurdu. Siyasi, düşünsel ve toplumsal projelerin uygulanması için siyasi bir komutan gibi rol oynadı. Uzun savaş döneminde şehitlerimizin elde ettiği kazanımların bir parçası oldu.

Türk devleti suçludur

Ferhad Şiblî’yi hedef alan işgalci Türk devleti halkımıza karşı suçludur. Halkımız ve güçlerimizin, işgalcilerin devam eden saldırılarına karşı yürüttüğü siyasi, askeri ve toplumsal mücadelenin de meşruiyetin gösteriyor. Kahramanlarımızın hedef alınması, halkımızın ve güçlerimizin fedakarlıkları önünde engel olamaz. Daha fazla örgütlenme, şehitlerin değerlerine ve kazanımlarına bağlılık ve aynı zamanda işgal altındaki toprakları kurtarmak için hazırlıkların büyütülmasini sağlar.

Suçluları affetmeyeceğiz

Halkın ve toprakların korunması yükünü taşıyan güçlerimiz, işgalcilerin suçlarını ve geçmişte işlediği bütün suçları affetmeyecek. Meşru ve uygun askeri yollarla misillemede bulunacak ve son işgalci askerini topraklarımızdan çıkarana kadar mücadeleyi büyütecek.”

 

Uluslararası güçler de sorumludur 

TEV-DEM, uluslararası güçlerin Türk devletinin Ferhad Şiblî’yi hedef alması karşısındaki sessizliğini kınadı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), dün yaptığı açıklamada Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhad Şiblî’nin işgalci TC tarafından şehit edilmesini kınadı. Saldırının Bağdat yakınlarındaki Kelar bölgesinde gerçekleştiğini hatırlatan TEV-DEM, şunları belirtti: “Hedef alınma Başûrê Kurdistan’da gerçekleştiği için tehlikeli bir çerçevededir. İşgalci Türk devleti hava sahasını günbegün uçakları için kullanıyor. Suriye ve Irak sınırını aralıksız ihlal ediyor. Uluslararası Koalisyon bölgede olduğu halde bu ihlallere göz yumuyor.

Bu saldırı, Astana toplantısı sonrası, Irak hükümeti ve KDP’nin iş birliğiyle gerçekleşti. Bununla Türk devletine SİHA’larla öncü ve komutanların hedef almasının önü açıldı.

Şehit Ferhad Şiblî, Rojava Devrimi’nin komutanlarından biriydi ve on yıllarca halka hizmet etti, canını feda etti. Devrimci ve mücadeleciydi, TEV-DEM’in kurulmasında emek sahibiydi ve TEV-DEM Yönetim Kurulu’nun üyesi olarak çalışma yürüttü. Amacı toplumu her yerde ayırım gözetmeksizin örgütlenmekti. Bölgede bileşenler ve aşiretler arasındaki ilişkilerin kurulmasında rolü büyüktü.

Uluslararası güçlerin, işgalci Türk devletinin komutanlarımızı ve öncülerimizi sürekli bir şekilde hedef alması karşısındaki sessizliğini şiddetle kınıyoruz. Onları ahlak dışı ve insani değerlerden uzak saldırıların ortağı ve sorumlusu olarak görüyoruz.

Şehit Ferhad Şiblî ve tüm özgürlük şehitlerinin yolunu takip etme sözü veriyoruz. Faşist Türk devletinin bütün işgal ve tehditlerine karşı mücadeleyi büyütme ısrarımız artıyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.