DBP'de eşbaşkanlarla devam

DBP Kongresi

DBP Kongresi

  • DBP, Eşbaşkanlar Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile devam ediyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 5. Olağanüstü Kongresi'ni Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirdi. Divan Başkanı Bedriye Yorgun, mücadelenin seçim süreçlerinden ibaret olmadığını savundu.

DBP Eşbaşkan Vekili Zekiye İlbasan, önümüzdeki süreçte 3. Yol siyasetinin inşa edilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti. Eşbaşkan Vekili Faruk Tatlı ise Öcalan’ın fiziksel özgürlüğünün sağlanması gerektiğini vurguladı.

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, "Bütün umudumuzla ve yüreğimizle mücadelemize ve yolumuza devam ediyoruz. Kürt sorunu çözülmeden asla demokrasi ve barış gelmez" dedi.

Konuşmasının ardından bazı delegelerin önerisiyle Karar Komisyonu kuruldu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından öneriler alındı. Delegelerden bazıları, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) önceki gün istifa eden Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır'ın yeniden eşbaşkanlığa seçilmesini önerdi. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Aydeniz ve Keskin yeniden eşbaşkan seçildi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.