Direnişi haykıracağız

Kadın Haberleri —

.

.

  • Hazırlıkları tamamlanan 9. Sakine Cansız Kadın Festivali 26 Haziran’da Zürih’te gerçekleştirilecek. Festivale İsviçre YJK adına Zozan Serhat katılım çağrısında bulunarak, “Festivalde, dağlarda direnen gerillanın yanıda olduğumuzu haykıracağız” dedi.

İsviçre’de ise YJK-İsviçre öncülüğünde Women Defend Rojava, Frauen Lesben Kasama, FEDA, BASTA gibi birçok kurum ve kuruluşun da desteğiyle 9. Sakine Cansız Festivali düzenlenecek. 26 Haziran’da Zürih’te “Kasernenareal Militastrasse 36” adresinde yapılacak olan festivalde çok sayıda sanatçının yanı sıra, Ermeni, Kürt folklor grupları da gösteri yapacak. 

Soykırıma karşı duracağız

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) adına gazetemize konuşan Zozan Serhat tüm hazırlıkların bittiğini belirterek, “Bu yıl birçok kadın kurumunun festivalde yer alması bizim için önemli. Bu festivalde Rojava’da kadın öncülüğünde ve dağlarada direnen gerillanın direnişin yanında olduğumuzu haykıracağız. Kürt halkına uygulanan soykırıma karşı bir duruş sergileyeceğiz” dedi.

Zozan Serhat, Sakine Cansız Kadın Festivali'ne kadın mücadelesinden ve özgürlüğünden yana olan ve İsviçre’de yaşayan kadın, çocuk, yaşlı genç herkesi festivale katılmaya çağırdı. 

Kadınlar 17. Zilan Kadın Festivali’ne hazır

İngiltere’de Jiyan Kadın Meclisi tarafından organize edilen Zilan Kadın Festivali’nin 17.’si başkent Londra’da 26 Haziran’da gerçekleştirilecek.

“Kurdish Community Centre, 11 Portland Gardens, Harringay Ladder, London N4 1HU” adresinde yapılacak olan festivalin hazırlıkları sürüyor.

“Diren, örgütlen, özgür yaşa” sloganıyla düzenlenecek olan festivalde çok sayıda sanatçı sahne alacak. Milletvekili Feryal Clark ve Avukat Reyhan Yalçındağ'ın konuşmacı olarak katılacağı festivalde, folklor, davul ve zurna, yöresel kıyafet defilesi, sinevizyon gösterimi gerçekleştirilecek. 

Her kadın davetli
Festivale her kadının davetli olduğunu açıklayan Jiyan Kadın Meclisi, Ortadoğu’da Kürt kadının öncülük ettiği devrim ile özgür bir toplumun inşa edildiğine dikkat çekti. 

Festivalin sadece bir etkinlik olmadığını belirten Jiyan Kadın Meclisi, “Daha fazla güçlenmek için bir arada olacağız” diyerek, “Sözlerimiz, ezgilerimiz, sloganlarımız direnişe odaklanacak” dedi. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.