Domuz bağı ittifakı!

Bahçeli/Hüdapar

Bahçeli/Hüdapar

  • MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP-MHP ittifakına destek veren 1990’lı yıllarda yüzlerce insanı katleden Hizbullah’ın partisi Hüda Par’a sahip çıktı. Seçimlerde milis gücü olarak kullanılmak istenen Hüda-Par’a destek veren Bahçeli Hizbullah ile Hüda-Par arasında hiçbir bağ olmadığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP listelerinden seçime gireceği açıklanan, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR ile ilgili açıklama yaptı.

Hürriyet Gazetesinin haberine göre Bahçeli şunları söyledi: “Son günlerde Hür Dava Partisi ekseninde temerküz ve tezahür eden sanal tartışmalar, maksatlı polemikler, Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef alan asılsız ve ahlaksız isnatlar tarafımızca dikkatle takip edilmektedir.

Bağ-bağlantı yok

Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir. Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla 'emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir' görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur.

HDP’nin bir kez de olsa PKK’yı kınadığına, aralarında hiçbir bağın olmadığını itiraf ettiğine hiç kimse, hiçbir millet evladı tanık olmamıştır. Ancak Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır."

Erdoğan milli ve yerli demişti

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Hüda-Par’ın tamamen yerli ve milli bir yapı olduğunu söylemişti.

Erdoğan, domuz bağı ve mezar evler’le anılan Hizbullah’ın partisi Hüda-Par’a şöyle sahip çıkmıştı: “Hüda-Par’la ilgili uydurma yaklaşımlar var, çirkinlikler var. HÜDA-PAR bunları kabul etmiyor, bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz diyor, tamamen yerli ve milli yapı. Hüda-Par’ın cumhur ittifakına desteğini önemli ve kıymetli buluyorum.”

Hizbullah deşifre olduktan sonra

Kurdistan kentlerinde 90'lı yıllarda yurtsever ve devrimcilere karşı yürütülen özel savaş politikaları çerçevesinde işlenen çok sayıda infaz, suikast ve katliamın arkasındaki el olarak Hizbullah yer aldı. Devlet eliyle yürütülen kirli savaşın Kürt siyasal hareketinin verdiği mücadele ile boşa çıkması ve devletin palazlandırılarak Kürt haraketine karşı kullandığı Hizbullah'ın deşifre olması üzerine örgüt varlığını uzun süre bir süre dernek ve bazı kurumlar üzerinden sürdürmeye yoluna gitti.  19 Aralık 2012 tarihinde kurulan Hüda-Par, Hizbullah'ın siyasi kanadı olarak siyaset sahnesine çıktı. AKP iktidarı döneminde gasp edilen belediyeler başta olmak üzere birçok alanda desteklenen Hizbullah 6-7 Eylül sürecinde de kontra bir milis gücü olarak kullanıldı.

Kılıçdaroğlu 2011’de ne demişti: AKP Hizbullah'la işbirliği yapıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ocak 2011’de yaptığı bir açıklamada AKP'nin Hizbullah'la seçim işbirliği yaptığına dikkat çekmişti. Kılıçdaroğlu, Hizbullahçıların tahliye sonrası ortadan kaybolmalarının işbirliğinin somut belirtisi olduğunu belirterek şöyle demişti: "AKP'nin Hizbullah'la işbirliği yaptığını bölgede herkes biliyor. Gidin sorun. Bütün seçimlerde bunu yaptılar. Yurttaşlar bunu söylüyor. Somut belirtisi şu: Serbest bırakıldıktan sonra imzaya gelmeyen kişiler dahi takip edilmedi, kaçtılar. Sorumlusu kim? Başbakan hesap vermeli. Başbakan, İçişleri Bakanı'na sormalı, imzaya gelmeyen insanı niye takip etmedin diye. Sormuyorsa işbirliğinin doğru olduğunu gösteriyor.

ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.