Dr. Osman: Plan büyük

  • Kürdistan’ı işgal eden dört devletin karşılıklı istişareler, toplantılar içinde olduğunu ve Kürtlere karşı büyük bir plan hazırlığında olduklarını belirten Kürt siyasetçi Dr. Mahmud Osman, Kürt güçlerinin tamamının bu kirli planlara karşı birlik içinde olması gerektiğini söyledi.

 

Türk devletinin Başurê Kurdistan ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları son dönemde arttı. Saldırıların arttığı bir dönemde Türk devleti bir yandan da komşu ülkelerle Kürtlerin iradesi kırmak ve yok etme çabası içinde. MİT, Suriye’de görüşmeler yaparken, İran’ın ise Başurê Kurdistan’a yönelik tehdit ve saldırıları arttı. Ortadoğu’da ve bölgede birçok siyasi gelişme yaşanmasına rağmen İşgalci devletlerin Kürtlere yönelik saldırıları ve bölgede yürütülen kirli planlara dikkat çeken Kürt siyasetçi Dr. Mahmud Osman, Rojnews’e değerlendirmelerde bulundu.

Kürtler tehlike altında

Kürt halkı üzerinde büyük bir tehlikenin olduğunu dile getiren Mahmud Osman, şunları söyledi: “Türkiye, İran, Irak ve Suriye ortak bir toplantıda bir araya geldi. MİT, Suriye’ye gitti, ardından da Irak’ta birbirleriyle görüşmeler yaptılar. Kürtlere yönelik soykırımda hepsi hem fikirdir. Türk devleti, son 5-6 ayda yaptığı saldırılarla Kürtleri katlediyor, ekinlerini, bahçelerini yakıyor. İran da Rojhilatlı Kürt güçlerinin Başûr’da olmasını istemiyor ve varlıklarının yasaklanmasını istiyor. Bağdat hükümeti de İran ve Türkiye ile aynı fikirdedir. Amerika ve Federe Kürdistan ise Türkiye ve İran’ın saldırılarına karşı sessiz kalıyor. Uluslararası güçler de saldırılar karşısında hiçbir çaba içinde değiller. Bunlardan dolayı Kürtler üzerinde büyük bir tehlike var.”

Sadece PKK değil, Kürtlere karşılar

Türk devletinin Kürtlere karşı faşist bir zihniyete sahip olduğunu dile getiren Mahmud Osman, “Sorun PKK’nin varlığı değil, Kürlere karşıdırlar. Rojava’da, Başûr’da bütün dünyada Kürt halkına karşılar. Erdoğan ve partisinin gözünde bütün Kürtler aynıdır ve kötüdür. HDP parlamenterleri, belediye başkanlarının nasıl tutuklandığını görüyoruz” dedi.

Federe Kürdistan’ı da istemiyor

Türk devletinin tamamen Kürtlere karşı olduğu için Kürtlerin yaşadığı parçaların fark etmediğini belirten Mahmud Osman, Türkiye’nin Kürdistan’ın dört parçasında da Kürt düşmanlığını yaptığı gibi Federe Kürdistan’ın varlığını da istemediğini söyledi. Mahmud Osman, “Türkiye bugün Kürdistan Bölgesi’nden çok bahsetmiyor çünkü ticari menfaatleri var, petrol alıyor. Erdoğan her zaman Irak’taki gibi Suriye’de de Kürtlerin bir statüye sahip olmasını istemediğini belirtiyor. Kürdistan Bölgesi’ne de bu temelde tepkisini, karşıtlığını ve düşmanlığını ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Birlik olamamak ciddi sorundur

Türk devleti ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırı hazırlığında olduğunu ve saldırının yapılması için de Rusya’nın olurunu beklediğini savunan Dr. Mahmud Osman, şunları ekledi: “Kürtlere karşı büyük bir plan içindeler. Türkiye ise herkesten fazla bu kirli planın işçinde yer alıyor. Kürtler sorunu hiçbir ülke için tehlike oluşturmuyor. Kürtler sadece kendi haklarını almak istiyorlar. Ancak Kürtlerin tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Kürtler terörist değil, aksine onlar Kürtlere terör estiriyor. Kürtler de birlik değil ve birlik olamamak ciddi bir sorun. Bütün Kürt taraflarından Kürtlere yönelik kirli planlara karşı birliklerini oluştursunlar.”

 

Satılmışlar ülkemizi yönetmesin

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut’un (Şukrî Serhed) şehit edilmesiyle ilgili konuşan Mela Nadir ”İran ve Türkiye’nin istihbarat örgütleri Süleymaniye’de ana cadde üzerinde yurttaşları katlediyor. Kiralık insanların ülkemizi yönetmesine izin vermemeliyiz” dedi.

Mela Nadir, Şukrî Serhed’ın şehadeti üzerine Rojnews’e konuştu. Mele nadir, “Bizi asıl olarak acıtan şey sözde huzurlu bir şehir olarak bilinen Süleymaniye’de İran ve Türkiye gibi işgalci devletlerin ana cadde üzerinde yurttaşları katletmesidir” dedi. Silahlı kişilerin bu kadar kolay bir şekilde Kürdistan topraklarına girmesinin şüphe uyandırdığını ifade eden Mela Nadir, Şukrî Serhed hakkında “Alçakgönüllü biriydi. Pek çok sefer bir araya geldik her zaman sakindi” diye konuştu.

Bu tür olayların tekrarlanmaması gerektiğini belirten Mela Nadir, şunları kaydetti: “Hepimizin kendisini gözden geçirmesi lazım. Kiralık insanların ülkemizi yönetmesine müsaade etmememiz gerekiyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.