Düğüne PKK eylemi suçlaması

.

.

  • Esenyurt'daki düğünü için tutuklanan Mesut Karçık ile arkadaşları hakkında düğündeki Kürtçe müzik, sarı-kırmızı-yeşil renkli şal ve atılan sloganların suç delili olarak gösterilerek, "Örgüt üyeleği" ve "Örgüt propogandası"yla suçlandığı iddianame kabul edildi. 

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 12 Haziran’da yapılan düğün nedeniyle 14 Haziran'da damat Mesut Karçık ile 9 kişi polis tarafından ifadeye çağırıldı. Kıraç Polis Karakolu’na giden 10 kişi burada gözaltına alındı. 10 kişiye, sarı, kırmızı ve yeşil renkli şal, düğünde söylenen şarkılar ve atıldığı iddia edilen sloganlar sorularak, “Örgüt propagandası yapmak" suçlaması yöneltildi. İfadeleri alınan 10 kişi, 15 Haziran’da Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. 10 kişi, savcılıkta ifadeleri alınmadan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Damat Mesut Karçık ile 9 kişi “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı. 16 Haziran’da ise düğündeki müzisyenler Senar Ok, Orhan İdiz, Celadet Döner ve Hakan İdiz gözaltına alındı. Müzisyenler, hakimlik tarafından yurt dışına çıkma yasağı uygulanarak, serbest bırakıldı.
 
İddianame kabul edildi
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 kişi hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianame, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Davanın ilk duruşması da 21 Eylül’de görülecek. 
 
PKK'nin kuruluşuna gidildi
 
Düğündeki Kürtçe müzik, sarı-kırmızı-yeşil renkli şal ve atılan sloganların suç delili olarak kabul edildiği iddianamede, PKK’nin kuruluş amaçları ve hedeflerine yer verildi. Umut Kaplan, Mesut Karçık ve Tahsin Karçık hakkında geçmişte açılan davalara dikkat çekilerek, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla; Aydın Kaplan, Orhan Topcu, Cahit Karçık, Savaş Karçık, İbrahim Baran, İbrahim Kaplan, Kasım İdiz ile müzisyenler Senar Ok, Orhan İdiz, Celadet Döner ve Hakan İdiz ise “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla suçlandı.
 
Şal var, İstanbul'da zaten hepsi suçlu

İddianamede, sarı, kırmızı ve yeşil renkli şal, “PKK’ye ait bayrak” olarak nitelendirildi. İddianamede, şunlar ifade edilebildi: “Eylemin ülkemizin en büyük şehri olan İstanbul ili dahilinde ve kamunun duyup öğrenebileceği bir zeminde gerçekleşmiş olması gözetildiğinde şüphelilerin bu şekilde davranış sergilemekten ve örgütün propagandasını açık bir şekilde yapmaktan kaçınmadıklarını gösterdiği... Umut Kaplan, Mesut Karçık, Senar Ok ve Tahsin Karçık hakkında daha önceden PKK/YPG silahlı terör örgütü suçlarından adli işlem yapılıp özellikle şüpheliler Umut Kaplan ve Mesut Karçık için mahkumiyet kararları verildiğinin görüldüğü... Bu şüphelilerin soruşturma konusu olayda gerçekleştirdikleri eylemlerin örgütsel faaliyet kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, zira örgüt üyesi oldukları anlaşılan bu şüphelilerin sözkonusu eylemleriyle mahkumiyet kararlarından sonra dahi örgüt üyeliği bağlamında eylemlerine devam ettikleri... Daha önce haklarında terör ve terör nitelikli suç kaydı bulunmayan diğer kalan şüpheliler Kasım İdiz, Orhan İdiz, Celadet Döner, Aydın Kaplan, Burhan Topçu, Cahit Karçık, İbrahim Baran, İbrahim Kaplan, Savaş Karçık ve Şerif Karçık'ın ise yukarıda belirtilen soruşturma konusu eylemleriyle PKK örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek ve bu yöntemleri teşvik edecek şekilde propagandası suçunu işledikleri anlaşılmakla…” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.