Dün Îda, bugün Aya, yarın kim?

Kadın Haberleri —

.

.

  • Hesekê’de 13 yaşındaki Îda El Seîdo’nun ardından 15 yaşındaki Aya Mihemed isimli bir çocuk daha katledildi. Günlerdir Îda için alanlarda hesap soran kadınlar, önceki gün de Aya’nın katledildiği eve yürüyüş gerçekleştirerek, katillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

HESEKÊ

Hesekê’de 30 Haziran günü 13 yaşındaki Îda El Seîdo’nun aile erkekleri tarafından recm edilerek katledilmesinin yankıları sürerken, önceki akşam da Aya Mihemed isimli 15 yaşındaki bir çocuğu babası katletti. 

Kadınlar Aya’nın evine yürüdü

Îda El Seîdo’nun ardından Aya Mihemed’in de katledildiğini duyan kadınlar, Kongreye Star önclüğünde protesto eylemleri düzenledi.

Hasekêli kadınlar, “Kadın katliamlarına hayır” pankartları taşıyarak, beyaz önlüklere işlenmiş kanlı ellerin olduğu tişörtler giyerek yürüdü. Yürüyüş sırasında, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Kadına uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı. Aya Mihemmed’in katledildiği eve kadar yürüyen kadınlar burada açıklama yaptı.
Basın metnini okuyan Kongreya Star Hasekê Koordinasyonu Üyesi Şikriya Mihemed, Hesekê’de artan kadın ve çocuk katliamlarına dikkat çekti. Şikriya, “Îda ve Aya’yı katleden, erkek egemen zihniyettir ve dur demek için elimizden geleni yapacak, mücadele edeceğiz” dedi. Ardından farklı kadın örgütü temsilcileri de açıklamalarda bulundu.

Dün Îda, bugün Aya

Bir protesto eylemi de “Dün İda, bugün Aya, yarın kim” sloganıyla Qamişlo’da yapıldı. Eylemi düzenleyen Sara Örgütü, “Trajik bir katliam furyası ile karşı karşıyayız. Bu vahşi suçların failleri derhal adalet önüne çıkarılarak en ağır cezalara çaptırılmalıdır” vurgusunu yaptı.

Açıklamanın ardından kadınlar, “Kadın yaşamdır, yaşamı öldürme” sloganları atarak zılgıt attı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.