Dünyadan kısa kısa

Dünya Haberleri —

.

.

  • Eşininin acısına kalbi dayanmadı
  • ABD'den Rusya'ya: Limanları aç
  • İran: Petrol tankerimizi bırakın

Eşininin acısına kalbi dayanmadı

ABD'nin Teksas eyaletindeki silahlı saldırıda öğretmen eşini kaybeden Joe Garcia’nın kalbi bu acıya dayanmadı. Garcia, eşi Irma’nın cenaze töreni hazırlıklarını yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Garcia’nın okulun bahçesinde eşi için yapılan mezarlık gibi anıta çiçek bıraktıktan sonra eve dönerken kalp krizi geçirerek öldüğü öğrenildi. 24 yıllık evli olan Garcia çifti geride 4 çocuk bıraktı. Irma Garcia, Salı günü Uvalde kasabasındaki okul saldırısında ölen iki öğretmenden biriydi. Saldırıda 19 çocuk da katledilmişti.

TEKSAS

 

ABD'den Rusya'ya: Limanları aç

Ukrayna'nın Karadeniz ve Azak Denizi'yle olan kıyılarını büyük ölçüde abluka altında tutan ve başta buğday olmak üzere limanlardan ihracatı sekteye uğratarak küresel gıda krizine yol açmakla suçlanan Rusya'ya ABD'den dikkat çeken bir çağrı yapıldı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Rusya'nın Ukrayna'da Karadeniz limanlarının önemli bir kısmını ele geçirmesi sonucu gıda ihracatının engellendiğini belirterek "Savaşı durdurun, limanları ihracata açın" çağrısı yaptı.

WASHINGTON

 

İran: Petrol tankerimizi bırakın

İran, Yunanistan yakınlarında bir petrol tankerine el koyan ABD’ye tepki gösterdi. Rusya bandıralı bir petrol tankerine 22 Şubat’ta ABD tarafından el konulmuştu. İran bayrağı taşıyan Pegas isimli tankerde Tahran’a ait petrol vardı. İran Dışişleri Bakanlığı bu gelişme üzerine dün ABD’nin İran’da büyükelçisi bulunmaması sebebiyle ABD’yi temsil eden İsviçre Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı. Dışişleri Bakanlığı ardından da tankerin derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

TAHRAN

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.