Düşman hukukuyla yaklaşılıyor

Tutsak yakınları

Tutsak yakınları

  • Adalet Nöbeti'nin 205. gününde ATK önünden seslenen tutsak yakınları, “Düşman hukukuyla yaklaşmayın,  serbest bırakın” dedi. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için aileler tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 205. gününde devam etti. Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Diyarbakır Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üye ve yöneticileri destek verdi. 

Tutsak yakını Herdem Merwanî, 205 gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için çağrıda bulunduklarını, ancak taleplerinin hala yerine getirilmediğini aktardı. Merwanî, “Bizim taleplerimiz bellidir. Talebimiz hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılmasıdır” dedi.
Hastanelerin verdiği “Cezaevinde kalamaz” raporlarına rağmen hasta tutsakların ATK engeline takıldıkları için serbest bırakılmadıklarını ifade eden Merwanî, “Düşman hukuku ile tutuklularımıza yaklaşmayın. Artık sesimiz duysunlar. Bizlere söz verenler; sözlerini yerine getirmiyor. Taleplerimiz yerine getirilmediği sürece alanlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Gözaltına alınanlar Tümen'e götürüldü

Şırnak ve köylerinde yapılan ev baskınlarında 6 kişi gözaltına alındı.
Şırnak merkez ve köylerinde, dün sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Asker ve polisler tarafından kent merkezinin yanı sıra Avgamasiya ve Serêdehlê köyleri ile Dêrgûl Beldesi’ndeki Affet Konutları’nda yapılan ev baskınlarında 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Şırnak Tümen Komutanlığına götürüldü. Gözaltı gerekçeleri ise öğrenilemedi.
Haber hazırlanırken köylerde aramalar devam ediyor ve gözaltı sayısının artabileceği bekleniyordu, bölgede hava hareketliliği de yaşanıyordu. 
Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Nihat Üstün, Sait Üstün, Abdurrahman Yıldız, Salih Ceylan, Hacı Üstün ve Halit Güngen. ŞIRNAK 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.