Efrîn’de soykırım sürüyor 

Dünya Haberleri —

Efrîn'de Türk devlet terörü

Efrîn'de Türk devlet terörü

  • Türk devleti tarafından işgal edilen Rojava Kurdistan’ının Efrîn Kantonu’nda zulüm-talan-soykırım düzeni 2023’de de devam etti. SOHR, Efrîn’de bir yıl içinde 1200 insan hakları ihlalini belgeledi. Türk devletinin desteklediği çeteler sivilleri katletmeye devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) yıl boyunca yaptığı, “uluslararası topluma derhal müdahale ederek sivilleri Türkiye destekli grupların sistematik ihlallerinden korumaya çağırıyor” mesajını yineledi. 
İnsan Hakları Gözlemevinin resmi sayfasında geçtiği haberde, “Halep'in kuzeybatısındaki Efrîn kantonunda neredeyse her gün ihlaller, saldırılar ve patlamalar meydana geliyor. İnsani durum gittikçe kötüleşip kriz düzeyine gelmiştir” belirlemesi yaptı. 2023’te yaşanan ağır insan hakları ihlallerini de belgelediklerini açıklayan SOHR, Türk devletinin silahlı güçleri ve desteklediği çete yapılanmalarının saldırıları ve çatışmalarda 68 kişinin öldüğünü ve 51'den fazla kişinin de yaralandığını belgeledi. Tespit edebildikleri sivil kayıp sayısını da 30 olarak açıklayan SOHR, bunlardan birinin küçük bir kız çocuğu 5’inin de kadın olduğunu açıkladı. HALEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.