Ege de Kürtlere mezar oldu!

Dünya Haberleri —

Fotoğrafta 66 yaşındaki Azîme Osman ile kızı Aştî Cebraîl’i ve torunu Raz Karwan birlikte görülüyor. 

Fotoğrafta 66 yaşındaki Azîme Osman ile kızı Aştî Cebraîl’i ve torunu Raz Karwan birlikte görülüyor. 

  • Manş Denizi’nin ardından Ege’de batan bir teknede aralarında çocuklar ile hamile bir kadının da bulunduğu en az 11 Güneyli Kürt hayatını yitirdi.

Ege Denizi'nde bir haftada arka arkaya üç mülteci teknesi battı. Yetkililere göre 23 Aralık’ta Ege’de batan teknelerin birinde en az 16 göçmen hayatını yitirdi. Alınan bilgiye göre motoru bozulan tekne Antikythera yakınında küçük bir adanın kayalıklarına çarpatarak battı.

2 çocuk ile hamile kadın vardı

Ege’de boğularak can veren göçmenlerden en az 11’inin Güney Kürdistanlı ikisinin ise Afgan olduğu açıklandı. Hayatını kaybeden 11 Kürdün kimliklerine dair aldığımız bilgiler ise şöyle; Rêzan Ebdulrehman (43), Sumeyye Casim (üniversite öğrencisi, 21 yaşında), Bîlal Casim (Lise öğrencisi, 18 yaşında), Azîme Osman (Kerküklü,66 yaşında), Aştî Cebraîl (Azîme Osman’ın kızı, 36 yaşında), Raz Karwan (Azîme Osman’ın torunu, 9 yaşında), Tirîfe Ibrahîm (Seyidsadiq’tan), Lînda (Tirîfe Ibrahîm’in kızı), Lawî (Tirîfe  Ibrahîm’in oğlu), Cegir Ebûbekir (Sengeser´den, 21 yaşında) ve Hana Resûl (Cegir Ebûbekir’in hamile eşi ve 18 yaşında)

Tam sayı bilinmiyor

Yunan yetkililer batan teknede 105 veya 106 kişi olduğunu düşünüyor. 27 çocuğun da bulunduğu yaklaşık 90 göçmen ise kurtarılarak Atina’ya götürüldü. Kayıp göçmenlerin bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarına ise devam ediliyor.

Tehlikeli yolculuk can alıyor

Birleşmiş Milletler verilerine göre; 2021 Ocak-Kasım ayları arasında 2 bin 500’den fazla kişi Ege üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken öldü ya da kayboldu. Verilerde, 2021 yılı içinde Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlerin ilk ayak bastığı ülkelerden biri olan Yunanistan'a 8 bin 500 civarında sığınmacının ulaştığı ve ülkede halihazırda 96 bin mülteci ve iltica başvurusunda bulunan göçmen bulunduğu belirtiliyor. 

ATİNA

 

 

 

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.