Eğitimciler bugün iş bırakıyor

  • Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, bugünkü iş bırakma eylemi öncesi Türk Milli Eğitim Bakanlığına "Kariyer basamakları sınavının yapılmaması ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bütün sonuçlarıyla birlikte derhal iptal edilmesidir” çağrısında bulundu.  

Eğitim emekçileri, bugün Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da iş bırakma eylemi yapıyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), kariyer sınavının yapılmaması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) iptal edilmesi ve yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı yönündeki taleplerini önemseyen bütün sendikaları iş bırakma eylemine katılmaya çağırdı. Eylem öncesi Genel Merkez binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarına, geleceklerine dair taleplerin görmezden gelindiğini vurguladı. Kurul, “İnsanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz yok sayılmaktadır. Öğretmenlerin mesleki birikimini ve niteliğini yok sayan kariyer basamakları uygulamasının öğretmenlik mesleğinin saygınlığını daha da düşürmesine karşı hiçbir eğitim emekçisinin, eğitim alanında örgütlü hiçbir sendikanın sessiz ve tepkisiz kalması beklenemez. Bu amaçla 14 Ekim tarihinde eğitim alanında örgütlü ve mücadeleden yana olan sendikalar bir araya gelmiş ve ortak talepler belirlenmiştir” dedi.

Taleplerini sıraladı

Kurul, eğitim emekçilerinin sorunlarının iyileştirilmesi için şu talepleri sıraladı: “19 Kasım tarihinde gerçekleşecek kariyer sınavının derhal iptal edilmesi, eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi, tüm eğitim çalışanlarına yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı sağlanmasına ilişkin düzenleme yapılması, kamuda mülakat uygulamasına son verilmesi, tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılması ve aile çocuk yardımı tutarlarının iyileştirilmesi, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesi, öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınması ve kamusal eğitim sağlanması. Bakanlığa çağrımız; kariyer basamakları sınavının yapılmaması ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bütün sonuçlarıyla birlikte derhal iptal edilmesidir. Eğitim sendikalarının ortak sesi duyulmalı, yapılan yanlıştan çok geç olmadan geri dönülmelidir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.