Ekonomik projeler kadınlara güç veriyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Dêrazor’da 2019 yılının Mart ayından bu yana örgütlenme çalışması yürüten kadınlar, sonbahar mevsimi ile birlikte tarlalardaki ürünlerini de komünal bir şekilde topladı.

AMALÎ SELÛM/NÛJINHA

Dêrazor’da 2019 yılının Mart ayından bu yana örgütlenme çalışması yürüten kadınlar, sonbahar mevsimi ile birlikte tarlalardaki ürünlerini de komünal bir şekilde topladı. Dêrazor Kadın Ekonomisi Sorumlusu Necwa El-Hisen, Dêrazor’da kadınların yürüttüğü ekonomik çalışmalara değinerek, kadınların kış hazırlığını da ortak bir şekilde yaptığını belirtti.

Yeni projeler hayata geçirilecek

Kadın özgürlüğünün önemli ayaklarından birini ekonomik özgürlüğün oluşturduğunu dile getiren Necwa El-Hisen, kadın ekonomisinin geliştirilmesi için çeşitli projelerin üretildiğini belirtti. Kış Hazırlıkları Evi, Kadın Fırını, Temizlik Malzemeleri Dükkanı, Kadın Dükkanı gibi projeler hayata geçirildiğini ifad eden Necwa El-Hisen, kadınları desteklemek için hayvan yetiştiriciliği projesini de hayata geçireceklerini kaydetti.

Kadınlara destek

Kış Hazırlıkları Evi gözlemcisi Fadiya Awad, yürüttükleri çalışmaların mevsimsel olduğunu dile getirerek, bu yıl pazarlarda satacakları kışlık gıdaların hazır olduğunu aktardı. Bu projenin amacının kadınları desteklemek olduğunu ifade eden Fadiya Awad, bu projeyle kadınların ekonomik olarak geliştirilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Kışa hazırlık yapıldı

Kış Hazırlıkları Evi çalışanı Juri El-Hesin ise, kış için iyi miktarda hazırlık yaptıklarını dile getirerek, temizliğe de çok önem verdiklerini belirtti. Juri El-Hesin, fiyatların ise uygun olduğunu kaydetti.

Çalışmak kadınlara iyi geldi

Fırın işletmesinde çalışan Zehra El-Hisen de bölgenin içinden geçtiği ekonomik koşullara dikkat çekti. Çalışmanın kadınlara iyi geldiğini ifade eden Zehra El-Hisen, çalışarak ekonomiye destek olmalarının kendileri için DAİŞ esaretinden sonra çok önemli olduğunu kaydetti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.