Emekliler tam zam istiyor 

Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu

Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu

  • İnsanca yaşanacak bir ücret talep eden Emekli Sendikaları Koordinasyonu, "Yüzde 100 zam istiyoruz, asgari ücret zam oranı günü bile kurtarmaz" dedi.

Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu, emekliler için bugün açıklanması beklenen zam oranlarına dair koordinasyon binasında açıklama yaptı. Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu Üyesi Yener Prim, emekliler olarak yine bir maaş belirleme dönemi olduğunu ve tek bir kişinin ağzından çıkacak zam oranını beklediklerini dile getirdi. Asgari ücret beklenirken, masada sadece iktidarın olduğunu, "büyük müjdelerle" asgari ücrete yüzde 54 zam yapıldığını hatırlatan Prim, asgari ücretin alım gücünün 6 ay öncesi kadar olmadığını belirterek, "Asgari ücret insanca yaşanabilecek bir düzey getirilmelidir. Aynı anlayış ile emeklilerin maaşları da görünüşte yüksek yüzdelerle belirleniyor" dedi. 

Buldozer gibi eziyor

Pazardaki ve piyasadaki gerçek pahalılığın hem emeklileri hem de emekçileri buldozer gibi ezdiğine dikkat çeken Prim, şöyle devam etti: "Yalan ve sahte enflasyon oranına göre maaşları belirleyenler de bu gerçeği zaten biliyor. Emekli olduğumuzda asgari ücretin iki kattı maaş aldığımız günlerden asgari ücretin altında maaş aldığımız günlere geldik. Daha 6 ay önce maaşlarımıza yapılan yüzde 41'lik oran ne oldu? Büyük gürültüler ile yapılan bu orandan sonra cebimizden yüzde 141 daha gitti. 6 ayda yüzde 100 daha fakirleştik. Emekliler olarak, insanca yaşamak istiyoruz. Biz emekliler hakkımızı istiyoruz. Bilimsel verilere göre, hesaplanan yoksulluk sınırının üzerinde maaş istiyoruz." 

En düşük 10 bini aşmalı

Prim, yüzde 100 zam istediklerini, asgari ücrete verilen zam oranının günü bile kurtarmayacağını belirterek, şunları ekledi:  "En düşük emekli maaşı, çalışan bir kişinin yaşaması için gereken miktar olan 10 bin 171 TL olmalıdır. Sağlık kesintileri kaldırılmalıdır. Emeklinin en az bir kronik hastalığı var. Ücretsiz sağlık hizmeti hakkımızı kullanmak istiyoruz. Bütün emeklilere yılda dört kez olmak koşuluyla en az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmelidir.” ADANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.