Endonezya’da polis katliama yol açtı

Dünya Haberleri —

  • Endonezya’da polisin bir futbol maçındaki arbedeyi sonlandırmak için göz yaşartıcı gaz kullanmasının ardından çıkan izdihamda 32’si çocuk en az 125 kişi hayatını kaybetti. 

 

Felaket Cumartesi günü Endonezya'nın Doğu Java eyaletinin Malang şehrindeki Kanjuruhan Stadyumu’nda yaşandı. Persebaya Surabaya takımının Arema FC’yi 3-2 yendiği lig maçının ardından sonuçtan memnun olmayan taraftarlar sahaya indi ve polisin müdahalesiyle tam bir katliam yaşandı. Yüzlerce taraftar, polisin kullandığı biber gazından korunmak için çıkış kapısına koştu. Yaşanan kaosta nefessiz kalarak boğulanlar ve ezilenler oldu. 

Ölenlerden 32’si çocuk

İzdihamda 32’si çocuk en az 125 kişi hayatını kaybetti, 11’i ağır 100’den fazla kişi de hastanelerde tedavi görüyor.  İlk 174 olarak açıklanan can kaybı bazı kurbanların iki kez sayıldığının tespit edilmesinin ardından 125 olarak düzeltildi. Hayatını yitiren çocukların ise 3-17 yaş aralığında olduğu açıklandı.

Polis şefi kabul etti

Doğu Java Polis Şefi Nico Afinta, polisin biber gazı sıkmasından dolayı seyirciler arasında panik oluştuğunu ve katliamın bu şekilde yaşandığını kabul etti. Afinta, hastanelerde tedavi görenler arasında durumu ağır kişiler bulunduğu için ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Soruşturma başlatıldı

Dünyadaki en büyük stadyum felaketlerinden biri olarak kayda geçen trajedinin ardından soruşturma başlatıldı. Endonezya Futbol Birliği maçları bir haftalığına askıya alırken, taraftarları sahaya inen Arema FC takımını sezonun geri kalanında kendi sahasında oynamasını yasakladı. Devlet Başkanı Joko Widodo da futbol maçlarında güvenlik taraması yapılması talimatını verdi.  MALANG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.