Erdoğan düşerse, anneler nefes alır

Kadın Haberleri —

Barış Anneleri

Barış Anneleri

  • Barış Anneleri, 20 yıldır Erdoğan iktidarının Kürt halkına yapmadığı zulmün kalmadığını belirterek, Yeşil Sol Parti için çalışıyor.

ERDOĞAN ALAYUMAT-İZMİR

 İzmir’de Yeşil Sol Parti’nin adayları arasında Barış Annesi Hadiye Korkut da var. Seçim çalışmalarının çok iyi gittiğini ve çok güçlü bir atmosfer yarattıklarını belirterek, “Rüzgar bizden yana esiyor” diyen Hediye Ana, şunları söyledi: “Önceki seçimlerde başka çevrelerin olumsuz tepkilerini alıyorduk ama bu seçimde o çevrelerinde olumsuz tepkileri olumluya döndü. Bu tempoyla başaracağımıza inanıyorum. Annelerin en büyük talebi akan kanın durması. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Barış ve halkların birliğini istiyoruz. Tüm annelerin en büyük istediği bunlardır.”

Akan kanın durması için her annenin oyunu Yeşil Sol Parti'ye vermesi çağrısında bulunan Asya Macit ise şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır baskı altında yaşıyoruz. Artık bu baskıların son bulması için daha fazla çalışmamız gerek. Artık yeter. AKP’nin yarattığı baskı ikliminden kurtulmak, onurlu bir barış için Yeşil Sol Parti tek seçenektir. Binlerce insan cezaevine konuldu. Gençler sokak ortasında katledildi. Bu sebepler AKP’ye oy vermememiz için yeterli.”

Bir oğlunu kaybeden ve bir oğlu da 16 yıldır cezaevinde olan Sultan Yağmekan’ın seçimlerde tek bir talebi var; barış. Oğlu Rezan Yağmekan’ı 2010'da Bagok Dağı'nda bir çatışmada kaybeden Sultan Ana'nın diğer oğlu ise 16 yıldır cezaevinde.  Sultan Ana, 20 yıllık Erdoğan iktidarının son bulması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:“Binlerce insanımız Erdoğan’ın emriyle öldürüldü. Bu ölümlerin son bulması için Erdoğan’ın gitmesi şart. Biz Barış Anneleri olarak Erdoğan’ın savaşına karşı barış diyerek sandık başlarına gideceğiz. Cezaevlerinde yaşanan baskıların son bulması ve tutsakların daha insani koşullarda yaşamaları gerekiyor. Bu yüzden hepsi için adalet istiyorum. 9 ay boyunca İzmir’de cezaevinde yaşanan baskıların son bulması için adalet nöbetinde kaldık ama hiçbir yetkili sesimizi duymak istemedi. Ben hem barış annesiyim hem de adalet annesiyim. Yaşatmak için mücadele ediyoruz.”

67 yaşındaki Hanife Gümüş de diğer anneler gibi barış istiyor. 24 yıldır cezaevinde olan oğlu Ahmet Nezir Gümüş ve hasta tutsakların özgürlüğü için 9 ay boyunca adalet nöbetinde olan Hanife Ana, “Devlet cezası biten tutsakları infazlarını yakarak bırakmıyor. Oğlumun infazı yakılmadı ama onlarca arkadaşının infazı yakıldı ve bırakılmıyorlar. Bu politikanın son bulmasını itiyoruz. Seçimlerde en büyük talebimiz barış. Seçimlerde Kürt halkının başarısını istiyorum. Bu seçimde Erdoğan giderse Türkiye halkları rahat bir nefes alacak. Ben barış annesiyim barış ve kardeşlikten başka ne isteyebilirim ki.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.