‘ERK-EK’: Karşı bir duruş

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türkiye'de Red Fotoğraf Grubu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla internet üzerinden izlenebilecek bir fotoğraf sergisi düzenledi.

ENVER ENLİ/MANNHEIM

Türkiye'de Red Fotoğraf Grubu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla internet üzerinden izlenebilecek bir fotoğraf sergisi düzenledi. “ERK-EK”: Kadına Yönelik Şiddete Karşı Bir Duruş’ sloganıyla hazırlanan ve 8 Mart 2021 günü www.redfotograf.com sitesinde yayınlanacak serginin kataloğu aynı adresten PDF formatında da indirilebilecek.

Kadına yönelik şiddete karşı bir duruş fotoğraf projesi olarak tanımlanan sergi Red Fotoğraf Grubu’nun 2021 yılındaki ilk fotoğraf projesi. Kadın ve erkek 45 fotoğrafçıdan 79 fotoğrafın yer aldığı projenin teması, şiddete maruz kalmış güçlü kadınlar ve şiddet uygulayan aciz erkekler olarak belirlenmiş.  Yapılan açık çağrı ile toplanan fotoğraflar sergiye hazır hale getirilmiş.

Red Fotoğraf Grubu’nun sergi için yaptığı çağrıda şöyle denildi: “Bu fotoğraf projemiz ile kadınları daha güçlü, daha bağımsız, özgüveni yüksek ve özgür biçimde anlatabilmek adına yola çıktık. Bu meselede saldırgan erkeği göstermenin ve onu koruyan adalet sistemi (ERK) konusunda farkındalık yaratmanın önemine inanıyoruz.”

Sergide yer alan fotoğrafçılar şunlar:

Adem Topal Ahmet Kemal Akıncı, Ali Osman Abalı, Arman Camgözöğlu, Aylin Leblebici Öztürk, Aysun Ataç Baytekin Kara, Beşe Balkan, Betül Toygar, Deniz Özbolat, Efsun Polat Koyuncu, Engin Çolakoğlu, Enver Enli, Faruk Bilal, Figen Özkan, Gülseren Akdoğanbulut, Hakan Gönüllü, Hakan Ottaş, Halil Doğan, Hamza Yıldız, Hatice Ataç, Hatice Çelik, Hayriye Mihyaz , Kasım Yıldırım, Kerem Ocak, Kinyas Bostancı, Mehmet Özer, Meliha Coşkun, Metin Ekinci, Metin Yöksu, Murat Germen, Nil Ayral, Nuray Özgülnar, Nursen Bilgin Kadayıfçıoğlu, Özcan Yaman, Paşa İmrek, Revşen Kanat, Şafak Hacaloğlu, Şakir Sağlam, Selami Büyüknisan, Sevgi Kaygun, Tamer Arda Ersin, Yeşim Ağaoğlu, Yüksel Uygun ve Zeynep Yılmaz.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.