Eşbaşkanlar İmralı'ya gitmek istiyor

  • HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmek için Türk Adalet Bakanlığına başvurdu. 

Başvuruyu, HDP Sözcüsü Ebru Günay, partinin Genel Merkezi’nde dün düzenlediği basın toplantısında duyurdu. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan ile Parti Sözcüsü Ebru Günay da başvuruda bulunan isimler arasında yer aldı. Adalet Bakanlığına yapılan başvuruda, İmralı Ada Cezaevi’ne ziyaret talep edildi. 

Tecride karşı kesintisiz bir şekilde mücadele halinde olduklarını ifade eden Günay, şunları söyledi: “Gemlik Yürüyüşü, esasen çözümün yolunu göstermek için gerçekleşti. 9 Ekim komplosunu bu yüzden halkımızla beraber protesto ettik. Bu çerçevede sürdürülen savaş siyasetine karşı çözümü tartışmak, Kürt sorununun demokratik çözümünü gündemleştirmek için Eşbaşkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar, MYK üyemiz Ömer Öcalan ve benim de içinde bulunduğum heyet bugün itibarıyla İmralı adasına bir ziyaret talebi ile Adalet Bakanlığına başvuru yaptık. Başvurumuza olumlu cevap verilmesi için Adalet Bakanlığına buradan çağrımızı yeniliyoruz. Çünkü herkesin bildiği üzere İmralı’da Sayın Öcalan’la görüşme ve diyalog kanallarının açıldığı dönemler, Türkiye’de Kürt sorunun barışçıl çözümünün tartışılabildiği ve demokrasi kültürünün yükseldiği dönemlerdir.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.