Etiyopya ve Tigray kırmızı hat kurdu 

Dünya Haberleri —

.

.

  • Etiyopya hükümeti ve Tigray güçleri varılan ateşkes anlaşmasının devamı için iki güç arasına kırmızı hat kurulması ve doğrudan iletişim kararına varıldı. 

Etiyopya hükümet güçleri ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi arasında süren iç savaşın sona ermesi için yürütülen görüşmelerin ikinci ayağı Kenya'da yeniden başladı. Nairobi'de başlayan görüşmelere iki taraftan siyasi liderler ve askeri yetkililer katılıyor. Taraflar arasında geçen hafta varılan ateşkes anlaşmasının sürdürülebilmesi için kırmızı hat kuruldu. 

Afrika Birliği (AfB) adına görüşmelere başkanlık eden eski Nijerya Cumhurbaşkanı Olusegun Obasanjo, Nairobi'deki bir basın toplantısında telefonla doğrudan iletişim olanağının yaratılmasını övdü.

Görüşmeleri yakından takip eden yetkililerin Reuters haber ajansına bildirdiğine göre kırmızı hat bir anda alevlenen çatışmalara çözüm bulunmasına ve kesilen ilişkilerin koordine edilmesine olanak sağlayacak. 

Çarşambaya kadar devam etmesi planlanan görüşmelerde ülkenin kuzeyindeki Tigray bölgesine insani yardımın ulaştırılması ve koordinasyonu gibi konuların görüşülmesi bekleniyor. NAİROBİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.