Evsizleştirmeye direniyorlar

  • AKP’li Beyoğlu Belediyesi tarafından evlerinden zorla çıkarılmak istenen Okmeydanı halkının direnişi sürüyor. 

 

Beyoğlu Belediyesi'nin "kentsel dönüşüm" adı altında evlerinden zorla çıkarmak istediği Okmeydanı’nın Fetihtepe Mahallesi sakinlerinin direnişi 4. gününde. Avcılar ve Beylikdüzü Belediyesi'nden mahallenin bir kısmındaki elektriğin kesimi için dün BEDAŞ ekipleri getirildi. Kendilerine "bakım var" denilerek mahalleye getirildiklerini söyleyen BEDAŞ işçileri, "elektrikleri kesin" talimatını yerine getirmeden mahalleden ayrıldı. 

Fetihtepe Mahallesi Dernek Başkanı Şenel Kartal, Sözcü'ye şunları söyledi: "Bu mahallede 950 tane hane var, toplam 5 bin kişi yaşıyor. İki yıldır bir zulüm içindeyiz. Haksız, hukuksuz şekilde önümüze konulan muvafakkatname var. Bununla haklarımız elinden alınıyor. İki taraflı bir sözleşme yapılmıyor. Biz doğru dürüst bir sözleşme istiyoruz. Kendilerine 20 yıl borç ödemek istemiyoruz. Yürütmeyi durdurma kararları aldık fakat Beyoğlu Belediyesi zorbacı bir zihniyetle devam ediyor. 200 evin elektriği, suyu, doğalgazı kesildi. Vicdan rafa kalkmış." 

Kayınpederinin 60 yıl, kendisinin de 13 yıldır burada yaşadığını söyleyen Göknur Kartal ise "Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, rantsal dönüşüme karşıyız. Burada zorbalık yaşanıyor. Fetihtepe ölüyor, kimse duymuyor" dedi. Polisin saldırısı sonrası fenalaşan, 70 yaşındaki Emine Zorkaya da şunları dile getirdi: "Ben 5 yaşından beri buradayım. 15 tane yetim bakıyorum. Benim elektriğim, suyum ödenmedi duruyor. Bana komşular yardım ediyor. Ben ne düşüneyim?"

Nezahat Daldal, 46 senedir burada yaşadığını hatırlatarak, "Zorla evimize girdiler. Ben evimi koruyayım derken polislerden dayak yedim. Bildiğiniz darp edildim. Evimizi vermeyelim de demiyoruz, hakkımızı versin verelim" şeklinde konuştu. 

Yılmaz Şahin, bu mahallede 60 yıldır yaşadığını söyleyerek, şunlarıpaylaştı: "Yaptıkları şey haksız ve hukuksuz. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz haksızlıklara karşıyız. Zaten buradaki halk bunu ödeyemeyecek. Yüzde 90'ı yoksul. Birçok arkadaşımız elektriksiz, susuz geceyi geçirdiler. Arkadaşlarımızla evlerine su taşıdık. Birçok hasta var burada. Okula giden çocuklarımız var, sınavları var. Bu nasıl bir aymazlık, terbiyesizlik."   İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.