Faşizme karşı birleşik mücadele

  • Toplumsal Özgürlük Partisi’nin İstanbul’da düzenlediği konferansa katılan muhalif siyasi parti, STÖ, sendika temsilcileri ve isimler, faşizme karşı birlikte mücadele mesajları verdi. 

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) "21'inci Yüzyıl Devrimci Komünist Öznenin İnşası İçin” başlığıyla Şişli'deki Cemil Candan Kent Kültür Merkezi’nde konferans düzenledi. Birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü, sendika temsilcileri ve Barış Anneleri’nin yer aldığı konferans, saygı duruşuyla başladı. Konferansın açılış konuşmasını TÖP Dönem Sözcüsü Juliana Gözen yaptı. Gözen, sosyal ve siyasal sorunlara rağmen mevcut sistemin halklara ancak ölümü dayattığını dile getirdi. Buna karşı halkların birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Gözen’in ardından konferansa katılan isimler tek tek söz alıp konuştu. Sırasıyla söz alan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda birleşik mücadele edilirse kazanımın toplumsal özgürlüğün yakın olduğu yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Edirne Cezaevi’nde tutulan HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da konferansa mesaj gönderdi. Demirtaş,  şöyle seslendi: “Olağanüstü konferansı vesilesiyle divanı, sevgili delegeleri ve tüm katılımcıları yürekten selamlıyorum. Türkiye'de ezilenlerin direnişi karşısında dağılma ve çöküş ile yüz yüze kalan faşizmin yerine özgürlük çizgisini hakim kılmak için yoğun mücadele yürüttüğümüz bu dönemde gerçekleştirdiğiniz kongrenin demokrasi mücadelesine anlamlı katkı sunacağından şüphem yoktur. Kongrenin başarılı geçmesini umuyor, bu vesileyle tüm yönetim kadrosunu başarı dileklerimle birlikte, dayanışma duygularımı iletiyorum. ”  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.