Fatma Güneysu son yolculuğuna uğurlandı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Leverkusen kentinde 1 Haziran günü geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 53 yaşındaki Pazarcıklı Fatma Güneysu dün toprağa sırlandı.

LEVERKUSEN

35 yıldır Almanya’da yaşayan Güneysu vasiyeti üzerine Leverkusen’de toprağa verildi. Rauschenberg mezarlığında yapılan törene ailesi, kardeşleri, iş arkadaşları ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Pir Veli Uğur, Melek Ana, Pir Mehmet Erdoğan, ve Salman Ökmen’ın eşlik ettiği cenaze erkanında, Fatma Güneysu’nun hayatından kısa kesitler anlatıldı.

Yaşamı boyunca etrafında çok sevilen ve sayılan Güneysu’yu 28 yıldır çalıştığı Caritas çalışanları da yalnız bırakmadı. 

Çıra yakıldı

Pirler öncülüğünde yapılan cenaze töreninde Melek Ana’nın gulbangı ile Güneysu’nun çocukları tarafından çıra yakıldı. Kardeşi Hasan Ökmen kısa bir konuşma yaparak Güneysu’nun etrafında bıraktığı sevgi ve saygının kendileri için örnek olduğunu söyledi. Oğlu da annesi için yazdığı kısa bir şiiri okudu.

Cenaze töreni boyunca Güneysu’nun eşi İbrahim Güneysu eşinin son yolculuğunda bir saniye olsun tabutun başından ayrılmadı. Güneysu ailesinin yaşadığı acı Leverkusen de yaşayan Kürdistanlıları da derinden etkiledi.

Cenaze erkanı, Evrim Ali’nin seslendirdiği deyişlerin ardından, mezarlıkta sırlanarak defnedildi.

Cenazenin ardından aile Leverkusen’de bulunan FEDA derneğinde taziyeleri kabul etti. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.