Fatma Uyar'ın annesi: Beraber karşı çıkalım

Hatice Uyar

Hatice Uyar

  • Silopi’de katledilen KJA Üyesi Fatma Uyar’ın annesi Hatice Uyar, “Barzani kızımın katilleriyle hareket ediyor ve bunu yaparken de Kürt olduğunu söylüyor” diyerek tepki gösterdi.

AKP iktidarının 30 Ekim 2014 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında karar altında aldığı “Çöktürme Planı”, devreye konulduğu 24 Temmuz 2015, savaş konseptinin başlangıcı oldu. AKP’nin savaş politikaları sonucu ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında kentler yakılıp yıkıldı, binlerce kişi katledildi. Şırnak’ın Silopi ilçesinde öz yönetim ilanı ardından 14 Aralık 2015’te başlatılan sokağa çıkma yasağının devam ettiği 5 Ocak 2016’da, DBP PM Üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA Üyesi Fatma Uyar, Karşıyaka Mahallesi’ne geçtikleri sırada Türk devlet güçlerince katledildi. 

Savaşın bugün Federe Kürdistan'a saldırılarla devam ettiğine dikkat çeken Fatma Uyar’ın annesi Hatice Uyar (55), her yerde Kürtlere karşı bir tahammülsüzlük olduğunu söyledi. Bu savaşın Kürt düşmanlığının devamı olduğunu ifade eden Uyar, “Her taraftan Kürtlere dönük saldırılar var. Eğer Türkiye’nin gücü yetseydi Kürtlerin dünya üzerinde tek bir adım atmasına izin vermezdi. Kürtleri tutuklayıp cezaevine atıyor, zulüm ediyor, sürgün ediyor. Buna rağmen amacına ulaşamıyor. Şimdi de Barzani Ailesi'yle Kürt karşıtlığı üzerinde anlaşmışlar. Barzani Kürt olmasına rağmen Kürt düşmanlarıyla hareket ediyor. Bu zulümdür. Barzani’nin bunu yapmaya hakkı yok” dedi.

Birlik olsaydık böyle olmazdı

Kürtlere yönelik saldırılara karşı sessizliğe tepki gösteren Uyar, şöyle devam etti: “Barzani’nin silahlı güçleri, korucular ve askerler birlikte saldırıyor. Topyekun saldırılar yapılıyor. Eğer biz Kürtler birlik olsaydık bu kadar vahşice saldırılara maruz kalmazdık. Kendi kendimize düşmanlık yapıyoruz ve düşmanların rahatça saldırması için ön açıyoruz. Benim de kızım devletin saldırıları sonucunda hayatını kaybetti. Bugün de Barzani, kızımın katilleriyle hareket ediyor ve bunu yaparken de ‘Kürt'üm’ diyor. Eğer Barzani Türkiye’ye izin vermeseydi Başûr topraklarına giremezdi.” 

Annelerin kan dökülmesini istemediğini vurgulayan Uyar, “Bütün Kürt anneleri el ele verip bu saldırılara karşı çıkmalıdır. Bu yolda çocuklarımız hayatını kaybetti. Artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Hiçbir annenin yüreği yanmasın. Artık bu saldırılar ve çatışmalar sona ersin” çağrısında bulundu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.