FED-MED: Dönüşüm kaçınılmaz

Yurt Dışı Haberleri —

  • Almanya’nın Kuzey Ren Westfalya-NRW eyaletinde yaşayan Kürdistanlıların çatı örgütü olan Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu FED-MED, 1. Meclisler Konferansı’nı gerçekleştirdi. 

 

FED-MED 3-4 Nisan tarihlerinde yaklaşık 80 delegenin katılımıyla gerçekleştirdiği 1. Meclisler Konferansı’nın sonuç bildirgesini açıkladı.

“Örgütlenme öz savunmadır” şiarıyla gerçekleşen konferansın, demokratik ekolojik kadın özgürlükçü paradigmanın pratikleşmesi noktasında eleştiriler ve özeleştirilerle sonuçlandığı belirtilen bildirgede, “FED-MED meclisler konferansında demokratik modernite paradigmasının üç temel ayağı olan meclisleşme, kooperatifleşme ve akademileşmenin önündeki en büyük engelin zihniyet sorunu olduğu tespiti yapılmıştır. Bu konudaki dönüşümün artık kaçınılmaz olduğu konferansımızın ulaştığı temel kararlılık noktasıdır” denildi.

Sorunlara cevap olma sorumluluğumuz var

Bildirgeye göre, konferansta kapitalizmin toplumu parçalayan, bencilleştiren, ekonomik, sosyal, ahlaki çöküntü vb. tüm alanlarda toplumu kuşatan politikalara karşı örgütlenmenin bir savunma mekanizması olduğuna dikkat çekildi.

Toplumun en dinamik gücü olarak, gençlik ve kadınların yine çocukların ihtiyaçlarının tespiti, bu kesimlere dönük projelerin artırılması öne çıkan başlıklardan oldu. Bildirgede konuyla ilgili “Cinsiyetçilikle mücadele etmek, zihniyet dönüşümünü en fazla da bu alanda yaşamak, hala anı anına kapitalist modernite ve erkek egemenlikli uygulamaların bin bir çeşidine maruz kalan kadınların yaşadığı sorunlara cevap olmak temel sorumluluğumuzdur” denildi.

Kürtçe için seferberlik kararlılığı

Konferansta inanç alanının toplumu birleştirici rolünü daha fazla oynaması, anadilin aileden başlayarak her alanda kullanımı ve okullarda Kürtçe eğitimin hak ettiği ilgiyi görmesi için bir seferberliğin başlatılması gibi kararlar da yer aldı.

Kürt halkının demokratik mücadelesinin Avrupa kamuoyu tarafından ilgiyle karşılandığı federasyon çalışmalarının diplomasi alanında daha örgütlü kılınmasına dönük planlama ve öneriler gelişti.

Sonuç bildirgesinde, “FED-MED, Önderliğin özgürlüğü, kadının, toplumun ve doğanın özgürlüğüdür şiarını tüm çalışmaların temeline oturtarak Önderliğin özgürlüğünü sağlayıncaya kadar kesintisiz mücadele esasıyla çalışır” kararlaşmasıyla sona erdi.

ANF/DÜSSELDORF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.