Festivaller ayı: İlk festivale kadınlardan büyük ilgi

Kadın Haberleri —

  • Avrupa’da Haziran ayında Kürt kadın örgütleri tarafından organize edilen festivallerin ilki olan 1. Fatoş Sağlamgöz (Sema) Festivali, İsveç’in Göteborg kentinde yapıldı. 

İskandinav ülkelerindeki kadınların “Diren, örgütlen, özgür yaşa” sloganıyla gerçekleştirdikleri 1. Fatoş Sağlamgöz (Sema) Festivali büyük bir coşku ile kutlandı. 

Avrupa’da Haziran ayında Kürt kadın örgütleri tarafından organize edilen festivallerin ilki İsveç’te yapıldı. İskandinavya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-İskandinavya) tarafından organize edilen festival, Göteborg kentinde düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen festival, Gustav Adolfs Torg Meydanı’nda 4 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. Ulusal birlik, öz örgütlenmenin önemine ilişkin mesajların öne çıktığı festivalde, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerillanın direnişi de sık sık konuşmalar ve atılan sloganlarla selamlandı. 

Görsel şölene dönüştü

Kadınların ulusal kıyafetleriyle katıldığı festival görsel bir şölene dönüşürken, festivalde Kürt kıyafetleri defilesi de yapıldı. Sanatçılar Çopî Fetah, Evîn Akbaş, Ozan Fîgen, Girin Cizîrî’nin sahne aldığı festivalde, Keçên Rojava Folklor Grubu, Hejîn Def Grubu, Hint Folklor Grubu(The Third Eye) performans sergiledi. Ayrıca semah da dönüldü.

Kürt yemek standlarının da açıldığı festivale Kürdistanlı kadınların yanı sıra farklı halklardan kadınlar da yoğun ilgi gösterdi. 

Kadınlar “Diren, örgütlen, özgür yaşa” sloganıyla Fransa ve Almanya’da 18 Haziran, İsviçre’de ise 26 Haziran’da festivallerde bir araya gelecek.

FOTO/HABER: ŞINOYÎ MENDAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.