Fransa’da 168 merkezde aşı kartı protestosu

Dünya Haberleri —

.

.

  • Fransa’da koronavirüs nedeniyle kamuya açık mekanlara girişte aşı sertifikası zorunluluğu getirilmesi ülkenin 168 merkezinde 160 binden fazla kişinin katılımıyla protesto edildi.

 

Koronavirüsün Delta varyantı nedeniyle vaka sayısının yükselişe geçmesi nedeniyle alınan bir dizi önlem kapsamında restoran, bar, kafe, sinema, hastane, tren, uçak ve otobüs seferleri, alışveriş merkezi gibi yerler aşılananlara açık, aşılanmayanlara kapalı olacak. Kamuya açık bu alanlara aşı sertifikası zorunluluğu uygulaması ülke genelinde 161 binden fazla kişinin katılımıyla protesto edildi. Göstericilerin bir bölümü bu zorunluluğun özgürlüklerin kısıtlaması olarak ele alıyor, bir kısmı ise aşı karşıtlığı üzerinden tepki gösteriyor.

Ülkede aşı sertifikası zorunluluğuna karşı en büyük gösteriler Paris, Marsilya, Nice ve Montpellier’de gerçekleşti. Paris’teki yürüyüşe 11 bin kişi katıldı.

Bu eylemlere rağmen Fransa’da yapılan kamuoyu yoklamalarına göre halkın yüzde 76’sı koronavirüs aşısının sağlık çalışanları ve diğer meslekler için zorunlu hale getirmesini destekliyor. Ayrıca aşı karnesi de geniş bir çoğunluk tarafından onaylanıyor.

Fransa’da şimdiye kadar 6 milyona yakın insan koronavirüse yakalandı, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 112 bine yaklaştı.

PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.