Gençler öncülüğünde tecrit ve işgal kınandı

Yurt Dışı Haberleri —

Stuttgart'ta işgal ve tecrit protesto edildi

Stuttgart'ta işgal ve tecrit protesto edildi

  • Almanya’nın Stuttgart, Fransa’nın Bordeaux ve Marsilya kentlerinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Türk işgal saldırılarını ve Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecriti protesto etti.

 

Stuttgart’ta Kürt ve Alman gençlerin katıldığı yürüyüş, Defend Kurdistan öncülüğünde Lautenschlagerstrasse’de başladı. İşgal ve tecride ilişkin pankart ve dövizler taşındığı eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Gerilla”, “Jin, Jiyan, Azadî”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı. Alman devletinin Türk devletine verdiği desteğin de sloganlarla kınandığı yürüyüş ardından Rotebühlplatz’da bir miting düzenlendi.

Bordeaux’da ise “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında TCŞ ve TekoJIN aktivistleri görkemli bir yürüyüş düzenledi. İşgal saldırıları ve tecride ilişkin bir bildirinin okunması ardından gençler sloganlarla yürüyüşe geçti.

Marsilya’da bir yürüyüş düzenleyen gençler kısa süreliğine yolu trafiğe kapattı. Meşaleler ile devam eden yürüyüş ardından bir miting gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada Kürdistan gençliğine “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında alanlara çıkma çağrısı yapıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.