Gençler tecride karşı alanlarda

Yurt Dışı Haberleri —

Zürih

Zürih

  • 24 yıldan beri mutlak tecrit altında olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Avrupa kentlerinde sokaklara çıkan Kürt gençleri, tüm kesimleri duyarlı olmaya ve sesini yükseltemeye çağırdı. Paris, Zürih, Atina ve BONN’da alanları dolduran gençler “ses ver” çağrısı yaptı. 

Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde Paris’in Corbeil ile Clichy-sous-Bois banliyöleri, Zürih, Atina ve Bonn'da Kürt Halk Önderi Öcalan için alanlara çıkan Kürt gençleri, herkesi sesini yükseltmeye ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadele etmeye çağırdı. 

Paris’te iki merkezde yürüdüler
Fransa’da Paris’in Corbeil ile Clichy-sous-Bois banliyölerinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde yürüyen Kürt gençleri “tecriti kabul etmiyoruz” dedi. Gençler, Corbeil banliyösünde saat 18.00 civarında Paris tren istasyonuna kadar “Bijî Serok APO”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Ciwan fedayiên Rêber Apo ne” ve “Jin jiyan azadî” sloganları ile yürüdü. İstasyon önünde saygı duruşu ardından yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kabul etmediklerini ifade eden gençler, bu insanlık dışı uygulamaya karşı başta Kürt gençliği olmak üzere tüm yurtsever halkı ses vermeye çağırdı. TCŞ, Paris’in Clichy-sous-Bois banliyösünde de bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan işkence ve tecrit sistemine karşı öfkelerinin net olduğunu belirten gençler, Avrupa halkının da göz yummaması gerektiğini, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün tüm krizlere çözümün vesilesi olacağını vurguladı.

Zürih’te TekoJIN öncülük etti
İsviçre’nin Zürih kenti merkez tren istasyonunda Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) gençliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bir araya geldi. Burada açıklama yapan kadınlar, Abdullah Öcalan’ın “Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez” sözünü esas aldıklarını, fiziki özgürlüğü sağlanmadıkça hiçbir kadının da özgür olmayacağını vurguladı. Eylem “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganları ile sonlandırıldı.

Bonn’da Öcalan resimleri ile yürüyüş
Almanya’nın Bonn şehrinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan insanlık dışı tecridi kınamak ve fiziki özgürlüğünü haykırmak için yürüdü. Üzerinde Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamalar taşıyarak kentin sokaklarında yürüyüşlerini sürdüren gençler, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı. 
TCŞ üyesi gençler, Önderleri Abdullah Öcalan için her zaman alanlarda olacaklarını belirtirken, gençliğin Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan seferberlik çağrısına cevap olması için alanlara çıkması gerektiğini vurguladı. Eylem sloganlarla sona erdi.

Atina’da bilgilendirme yapıldı
Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürt gençlerinin Kürt Halk Önderi'ne yönelik tecriti protesto ettiği ve yurtseverler duyarlılık çağrısı yaptığı merkezlerdendi. Atina’da gerçekleşen protesto yürüyüşünde gençler “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile yürüdü. Yürüyüş esnasında gençler Yunan halkına tecrit hakkında bilgilendirme yaptı. ANF/HABER MERKEZİ 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.