Gençler Uzun Yürüyüş’e hazır

Dünya Haberleri —

  •  Avrupa’daki Kürt gençlerinin geleneksel hale getirdiği Uzun Yürüyüş’ün hazırlıkları tamamlandı. 20 yıllık bir geçmişi olan yürüyüş, bu yıl 11 Eylül’de başlayacak. Kürt ve enternasyonalist gençler, 6 gün boyunca Essen’dan Aachen’a Öcalan için birlikte yürüyecek. 

 

Kürt ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle bir Uzun Yürüyüş gerçekleştirecek. Almanya’nın Essen kentinde 11 Eylül’de başlayacak yürüyüş, 16 Eylül’de Aachen’da sona erecek.  

6 gün boyunca Öcalan için yürüyecek gençler, yürüyüş için hazırlıklarını tamamladı. Eyleme bu yıl Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Avusturya ve İsviçre gibi birçok Avrupa ülkesinden onlarca Kürdistanlı ve enternasyonalist genç katılacak. Gazetemize konuşan Tertip Komitesi’nden Firaz Yılmaz, “Hazırlıklarımız tamam, gençleri yürüyüşe katılmaya ve taleplerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. 

Öcalan’ın özgürlüğü öncelik

Gençlerin geleneksel Uzun Yürüyüşü bu yıl enternasyonalist gençlerle birlikte yapılıyor. Almanya’nın NRW eyaletinde tek koldan yürüyecek gençler, Kürt Halk Önderi Öcalan’a özgürlük talebini haykıracak. Yılmaz, “Bu eylemimizle Önder Apo şahsında özgür Kürdün yok edilemeyeceğini, her türlü saldırıya rağmen Kürt gençliğinin sonuna kadar Önder APO’nun özgürlüğü için mücadele edeceğini herkese göstermek istiyoruz” diye ekledi. 

Dünyanın her yerinden katılım

Öcalan’ın paradigmasında buluşan Kürt ve enternasyonalist gençlerin taleplerinin ortak olduğunu kaydeden Yılmaz, “Önder Apo’nun kadın özgürlüğü, demokrasi ve ekolojiye dayalı paradigması artık dünyanın her yerinde uygulanabilir bir alternatif haline geldi. Kapitalizmin tek tipleştiren, köleleştiren, kültürsüzleştiren bir yaşamı dayatması karşısında dünyanın dört bir yanından gençler Önder Apo’nun özgürlükçü yaşam alternatifine koşmaktalar” dedi.

Essen’dan Aachen’a 

Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin protesto edileceği ve özgürlük talebinin haykırılacağı yürüyüşte, Türk devletinin kimyasal saldırıları da protesto edilecek. 

Almanya’nın Essen şehrinde 10 Eylül’de toplanacak gençler, 11 Eylül’de yola koyulacak. Sırasıyla Duisburg, Krefeld, Düsseldorf, Leverkusen ve Köln Mülheim güzergahlarından geçerek yürüyüşlerini 16 Eylül’de Aachen’da sonlandıracak. 

Kimyasal da protesto edilecek

Yılmaz, “Yürüyüşe katılacak arkadaşlarımızın vakitlerini dolu dolu geçirmeleri için her akşam etkinliklerimiz olacak. Ayrıca 15 Eylül günü Leverkusen’den başlayacak yürüyüşümüz öncesinde Kürt halkına karşı kullanılan ve savaş suçu olan kimyasal silahları protesto edeceğimiz bir miting olacak” dedi. 

‘Sizi de bekliyoruz’

“Tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri bu özgürlük yürüyüşünde yer almaya çağırıyoruz” diyen Yılmaz şu bilgiyi de paylaştı: “Uzun Yürüyüş’e katılmak isteyenler, mesadireja2022@proton.me E-Mail adresi ve @direjmesa2022 Instagram adresinden Hazırlık Komitesi’yle iletişime geçebilir.”   HABER MERKEZİ  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.