Gençlerden tecrit ve işgal protestosu

Yurt Dışı Haberleri —

Gençler Drancy'de işgale ve tecride karşı yürüdü

Gençler Drancy'de işgale ve tecride karşı yürüdü

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ve Türk devletinin işgal saldırıları Avrupa’nın çeşitli kentlerinde gençler öncülüğünde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

 

Almanya’nın başkenti Berlin, Duisburg, Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel ile Drancy banliyölerinde ve İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen eylemlerle Öcalan’a yönelik tecrit ve Türk devletinin Güney Kürdistan’a düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Tevgara Ciwanen Şoreşger (TCŞ) ve Teko-Jin’in çağrısıyla Berlin Alexanderplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar, Öcalan’a uygulanan tecride tepki göstererek CPT’ye “Sorumluluklarını yerine getir ve tecride karşı harekete geç” çağrısı yaptı. Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

Duisburg kentinde de gençler, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında kentin işlek caddelerinden birine “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart astı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy ve Villiers le Bel banliyösünde de TCŞ ve TekoJIN aktivistleri eylemdeydi. “Onurumuzu Koruyoruz” şiarıyla yürüyüşe geçen Kürdistanlılar, “Şehîdên me rûmeta me ne, ronahîya pêşeroja me ne!” pankartı ile birlikte Öcalan’ın posterlerini açtı ve sık sık “Şehit namirin”, “Bê Serok jiyan na be”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Diktatör Erdoğan” sloganları attı.

Cenevre’deki eylemde gençlik hareket öncülüğünde Kürdistanlılar, soykırım saldırılarını ve KDP yönetiminin desteğini protesto etti. Gerilla mücadelesinin sahiplenildiği ve Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği sloganlarla yürüyüşe geçen halk, eylemi  Route de Grotte alanında sonlandırdı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.