Gençlerden “Werin Cenga Azadiyê” eylemleri

Yurt Dışı Haberleri —

werin cenge azadiye

werin cenge azadiye

  • Kürdistanlı gençler “Werin Cenge Azadiyê” hamlesi kapsamında Avrupa’nın birçok kentinde işgale ve tecrite karşı eylem düzenledi.

 

Almanya’nın Stuttgart, İsviçre’nin Zürih, Fransa’nın Paris, Marsilya, Marignane ile Evry kentlerinde alanlara çıkan TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, “Werin Cenge Azadiyê” hamlesini selamlarken, mücadelenin sahiplenilmesi gerektiğini belirtti.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde Schlossgarten’de bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler “Kürdistan gençliği, faşist Türk devletinin soykırımcı işgal saldırılarına ve KDP’nin ihanetine karşı devrimci halk savaşı ruhuyla “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katılmalıdır” açıklamasını yaptı.

 

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde de gençler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katıldıklarını açıkladı. Burkiplatz’da düzenlenen eylemde gençler faşist Türk devletinin Kürdistan topraklarında soykırımcı işgal saldırılarına karşı durulması ve KDP’nin ihanet çizgisinden dönmesi çağrısı yaptı. Yürüyüşte sık sık “Bijî Serok APO”, “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Es Lebe Öcalan” sloganları atıldı.

PARİS

Gençler Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde de işgal saldırılarını ve KDP’nin ortaklığını protesto etti. Yapılan açıklamada, gençlerin “Kürdistan’ı savunma, Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlama ve gerillayı sahiplenme konusunda birinci dereceden sorumlu olduğu” belirtildi. Eylemde “faşizmin sembolü” olarak gösterilen Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafları yakıldı.

MARSİLYA

Fransa/Marsilya’da gençler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesini bir sivil itaatsizlik eylemiyle selamladı. Türk devletinin işgal saldırılarının ve KDP ortaklığının kınandığı eylemde sık sık direniş sloganları atıldı.

 

MARIGNANE

Fransa/Marignan’da gençler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katıldıklarını duyurdu. Düzenlenen yürüyüşte PKK bayrakları taşıyan gençler sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Libere Öcalan” sloganlarını attı.

EVRY

Fransa/Evry’de aynı amaçla hamleye katılım deklare edildi. Gerilla direnişinin de selamlandığı eylemde Öcalan posterleri, TekoJIN ve TCŞ bayraklarının taşındı.

CENEVRE

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecridin sonlandırması ve Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle Cenevre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde Kürdistanlıların her çarşamba düzenlikleri oturma eylemi bu hafta da devam etti. Eylemde, Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen HPG Komutanı Ulaş Dersim (Ulaş Doğan) anıldı. Yapılan konuşmalarda “Kürt halkının değerlerine topyekûn saldırılara karşı bizler de bulunduğumuz her yeri direniş mevzisine çevirerek cevap olacağız” denildi.

KREFELD

Almanya’nın Krefeld kentinde Öcalan’a özgürlük talebiyle Birlemiş Milletler’e yüzlerce mektup gönderildi. Uğur Şakar Halk Meclisi öncülüğünde toplanan 200 mektup, BM Genel Sekreteri’ne posta yoluyla gönderildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.