Gençlik nöbeti devraldı

Yurt Dışı Haberleri —

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 549. haftasında

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 549. haftasında

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Strasbourg kentinde yapılan nöbet eyleminin 549. haftasında gençler nöbette. 

Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Fransa’nın Strasbourg kentinde ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ 549. haftasında. Bu haftaki nöbeti Tevgera Ciwanên Şoreşger’den (Devrimci Gençlik Hareketi) aktivistler; Cabbar Cigerxwin, Hagi Tekoşer, Şinwar Amed ve Mehmet Açıkgöz devraldı.

Grup adına konuşan Cabbar Cigerxwin, 23 Aralık’ta Parist’te gerçekleşen katliama dikkat çekerek “Bu katliamın hesabını mutlaka soracağız, gençler olarak çok öfkeliyiz, fakat şiddetten yana değiliz. Bizler bu katliamın aydınlığa kavuşmasını ve sorumlularının yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağır tecride vurgu yapan Cigerxwin “Yaklaşık iki yıldır önderliğimizden haber alamıyoruz. Başta CPT olmak üzere uluslararası kuruluşların görevlerini yerine getirmelerini talep ediyoruz, bir an önce bu tecride son verilmesi için harekete geçmeleri gerekiyor. Önderliğimizin kırmızı çizgimiz olduğunu bir kez daha herkese hatırlatıyoruz” dedi. STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.