Gerilla ağır silahlarla vurdu

gerilla 15

gerilla 15

  • Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 4 kez savaş uçakları, 30 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır. Buna rağmen gerilla eylemleri devam etti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgil ii şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

* Sîda Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Aralık günü 09.30, 10.30 ve 13.:30 saatlerinde ağır silahlarla üç kez vurularak darbelendi.

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Aralık günü 08.00 ve 10.00 saatleri arasında ağır silahlarla üç kez vurularak darbelendi.

Bombardıman sürüyor

* Türk ordusu, 1 Aralık’ta Qendîl’in Gundê Bêpala arazisi ile Girê Cûdî Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 4 kez; Girê Amediyê, Saca ve Kurêjahro Direniş Alanları'nı saldırı helikopterleriyle 30 kez; Çemço, Girê Cûdî, Girê Amediyê, Girê FM, Girê Şehîd Heqî ve Girê Şehîd Kamuran Direniş Alanları ile Xakurkê’nin Geliyê Lolanê alanını obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombaladı. BEHDİNAN

Gelale köyü bombalandı

Türk savaş uçakları, dün Şarbajêr sınır bölgesine bağlı Gelale köyünü bombaladı. 

Süleymaniye yakınlarında bulunan Şarbajêr’in sınır bölgesindeki Gelale köyününün bombalamasıyla ilgili bilgi veren Mawet Kaymakamı, şehit ve yaralılar olduğunu söyledi. yaşamını yitirenlerin Kamis köyünden olduğunu kaydeden Hasan, Rojnews’e şunları aktardı: “İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları bugün Süleymaniye’nin Şarbajêr ilçesi yakınlarında bulunan Gelale köyünü bombaladı. Bombardımanda hedef alınan siviller dağlara ot toplamak için gitmişlerdi. Sağlık ekipleri henüz ulaşmadı.”

Türk savaş uçaklarının, aynı bölgeyi üç kez bombaladığı öğrenildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.