Gerilla dört bölgede vurdu

HPG gerillaları

HPG gerillaları

  • Türk ordusu, Medya Savunma Alanları'ndaki işgal saldırılarının 41. gününde de planladığı gibi ilerleme sağlayamadığı gibi kimyasal dahil ağır bombardımana rağmen darbe alıyor. Gerillanın, Avaşîn, Zap, Metîna ve Heftanîn'deki son eylemlerinde 23 Türk askeri daha savaş dışı kaldı. 

Türk ordusu, direniş alanlarını 23 kez kimyasal silahlarla, 31 kez savaş uçaklarıyla ve yüzlerce kez obüslerle bombalamasına rağmen hiçbir sonuç elde edemedi. Gerilla eylemleri sonucunda 19 Türk askeri öldürüldü, 4'ü yaralandı; 1 mevzi, 2 mobesse kamera sistemi, 1 askeri teleskop imha edildi; 1 mevzi ve 1 garaj darbelendi. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* Werxelê Direniş Alanı’na bağlı Girê Werxelê çevresindeki Türk askerleri, 23 Mayıs günü saat 13.00’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1 asker öldürüldü. Aynı gün öğlen saatlerinde gözetleme faaliyeti yürüten ve alana mobesse kamera sistemi yerleştirmek isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla müdahale edilince mobesse kamera sistemini bırakarak kaçtı.

Zap Bölgesi

* Türk ordusu, 22 Mayıs günü Kurêjahro Direniş Alanı’nın Şehîd Tolhildan savaş mevzilerini kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Gerillanın müdahalesi üzerine yoğun çatışmalar yaşandı. Darbelenen işgalciler geri çekilmek zorunda kaldı.
* Gerilla, 22 ve 23 Mayıs günleri öğlen saatlerinde Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Hewrê savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri ferdi ve ağır silahlarla vurdu. Askerler, müdahale üzerine bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.
* Cîloya Biçûk alanındaki Türk askerleri, 23 Mayıs günü  sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü. 
* Gerilla, 23 Mayıs günü 11.40’ta Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Berxwedan savaş mevzileri çevresinde bulunan Türk askerlerinin hedef aldı; 2 asker öldürüldü, 1 mevzi, 1 askeri teleskop ve 2 mobesse kamera sistemi imha edildi. Eylemin ardından savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerleri, yine hedeflenerek ferdi silahlarla vuruldu; 2'si daha öldürüldü, 1'i ise yaralandı. Saat 17.50’de tekrar ilerlemek isteyen Türk askerleri, bir kez daha vuruldu. Türk ordusu, akşamsaatlerinde savaş mevzilerini 12 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı.
* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nın savaş mevzileri çevresinde 23 Mayıs günü saat 09.00’da harekete geçen Türk işgal güçleri, yakın mesafeden ferdi silahlarla vuruldu. Aynı gün saat 19.00’da savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri, el bombaları ve ferdi silahlarla tekrar vuruldu; en az 3'ü öldürüldü, 1'i ise yaralandı. 
* Türk ordusu, 23 Mayıs günü Şikefta Birîndara, Girê Cehennem ve Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini 11 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı.

Metîna ve Heftanîn bölgeleri

* Türk ordususun, Dihok’a bağlı Kanî Masî nahiyesindeki karakolu 23 Mayıs günü saat 16.30’da hedef alındı; 1 garaj ve 1 mevzi darbelendi. 
*  Metîna’nın Girê Ortê’ye bağlı Şehîd Agir alanında 1 gizli Türk birliği, 23 Mayıs günü saat 05.00’te denetim altına alındıktan sonra el bombaları ve ferdi silahlarla iki koldan vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü. 
* Heftanîn’in Xantûr alanına bağlı Girê Xaç çevresinde hareket halinde olan Türk askerleri, 19 Mayıs günü saat 11.40’da etkili bir şekilde vuruldu; 7'si öldürüldü, 2'si ise yaralandı. 

Mîrza ve Andok için

* Metîna ve Heftanîn’deki eylemler, 19 Mayıs günü Girê Ortê'de şehit düşen Mîrza Rênas (Ayhan İnalhan / Amed) ve Andok Şoreş'in (Mehmet Ete / Amed) intikamı için gerçekleştirildi.

Yüzlerce kez bombardıman

Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’nı 23 Mayıs'ta savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle yüzlerce kez bombaladı. Ayrıntıları şöyle:
* Zap’a bağlı Girê Amediye, Girê Bihar, Girê FM, Saca, Çemço, Rênçbir Axa, Şikefta Birîndara, Kurêjahro ve Sîda alanları, sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 17 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Metîna'ya bağlı Girê Hakkarî, Geliyê Beşîle ve Golka alanları, sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle ve 10 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Avaşîn'e bağlı Werxelê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 4 kez bombalandı.
* Xakurkê'e bağlı Girê Şekîf yamaçları ve Geliyê Lolan alanları, sınır hattındaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.