Gerilla üç koldan vurdu

❏

  • Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini üç koldan vuran gerilla, 5'ini öldürdü.

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 6 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank, havan ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 5 Türk askerini öldürdü; 2 mobese kamera sistemi imha etti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerillanın fedaice savaşarak sömürgeci Türk ordusuna ağır darbeler vurmaya devam etttiği belirtildi. Medyası aracılığıyla girdaptan çıkmaya çalışan Türk ordusunun, gerillanın sarsılmaz iradesi ve etkili eylemleri karşısında kirli emellerine ulaşamadığı vurgulanan açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine, 30 Kasım saat 08.30’da Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde üç koldan eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, Şehîd Cesur savaş mevzileri çevresindeki işgalcilerin üzerine sızma taktiğiyle gitderek, ferdi silah ve el bombalarıyla 5'ini öldürdü. İkinci eylem kolu, orta otomatik silahlarla Şehîd Sîpan savaş mevzileri çevresindeki vurarak darbeledi ve 2 mobese kamera sistemini imha etti. Üçüncü eylem kolu ise orta otomatik silahlarla Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzileri çevresindekileri vurarak darbeledi. Sömürgeci Türk devleti, güdümündeki özel savaş medyası aracılığıyla bu eylemde sadece bir kaybının olduğunu açıklayarak bir kez daha kamuoyundan hakikati gizledi. Yine sahte zafer senaryoları üreterek gerilla karşısında aldığı darbeleri özel savaş yöntemleriyle aşmaya çalışıyor. Yurtsever halkımız ve kamuoyu faşist Türk devletinin sıklıkla başvurduğu bu kirli savaş propagandalarına itibar etmemeli.

Xakurkê Bölgesi

* Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 30 Kasım saat 15.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1 konteynır darbelendi.

* YJA Star gerillaları, 30 Kasım saat 16.30’da Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurarak darbelendi.

Devam eden bombardımanlar

* Türk ordusu, 30 Kasım ve 1 Aralık’ta Girê Amediyê ve Girê Şehîd Şahan Direniş Alanları'nı saldırı helikopterleriyle 6 kez; 29 Kasım’da Sîda, Çemço, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları'nı obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombaladı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.