Gerillaya selam, KDP’ye öfke

Yurt Dışı Haberleri —

Fransa / Draguignan

Fransa / Draguignan

  • Avrupa'da yaşayan binlerce Kürdistanlı alanlara çıkarak Türk devletinin işgal saldırılarını ve KDP'nin ihanetini protesto etti. Gösterilerde gerillanın direnişi selamlanırken, KDP'ye de bir an önce ihanet çizgisinden vazgeçme çağrısı yapıldı.

 

Türk devletinin KDP ortaklığında Medya Savunma Alanları’ndaki Zap ve Avaşîn bölgelerine başlattığı operasyona tepkiler büyüyor. Avrupa’nın bir çok ülkesinde 50 kentte sokağa dökülen Kürtler ve dostları saldırıları ve KDP’nin ihanetini protesto etti. Eylemlerle Türk ordusunun ilk saldırı dalgasını kıran gerillanın mücadelesi sahiplendi. Binlerce kişinin katıldığı gösterilerde sık sık "Bijî HPG”, "Bijî Berxwedana Gerilla" ve “Bimre Xiyanet” sloganları atıldı.

FRANSA

Fransa’nın başkenti Paris ile Strasbourg, Draguignan, Montpellier, Bordeaux, Marsilya ve Rennes kentlerinde yapılan eylemlerde işgal saldırılarına tepki gösterildi. 

Berlin

ALMANYA

Almanya’da başkenti Berlin başta olmak üzere Frankfurt, Dortmund, Darmstadt, Kassel, Düsseldorf, Münih, Bonn, Köln, Lutzerath, Dresden, Freiburg, Bielefeld, Halle, Hannover, Mannheim, Göttingen, Saarbrücken, Leipzig, Magdeburg, Gießen, Kiel, Bremen ve Stuttgart’ta da eylemler yapıldı. KDP’nin tutumuna dikkat çekilen eylemlerde gerçekleştirilen operasyon kınandı. Gösterilerde Alman hükümetinin Türk devletine verdiği destek ile silah satışına da karşı çıkıldı. 

Bremen

Biz tarafız 

Berlin’de Alexanderplatz’da yapılan gösteride muhabirimiz Hakan Türkmen’e konuşan sanatçı Hozan Aydın, “Sanatçı dediğin görmedim, duymadım, bilmiyorum demez. Biz tarafız. Bu kirli politikalar karşısında her zaman olduğu gibi, onurlu bir yaşam için alanlarda olacağız” dedi.

Medya Savunma Alanları’na yönelik yapılan işgal girişiminin AKP’nin bitmişliğini gösterdiğini söyleyen Kürt siyasetçi Sibel Yiğitalp ise bunun KDP eliyle yapılmasının bir trajedi olduğunu vurguladı.

Stuttgart

HOLLANDA

Amsterdam, Den Haag ve Arnhem’da yapılan protestolarda, işgal saldırılarına dünya kamuoyunun sessizliği de kınandı.

BELÇİKA 

Başkent Brüksel'deki Türk Konsolosluğu önünde NAV-BEL’in organizesiyle protesto eylemi düzenlenerek işgale karşı direnen gerilla selamlandı.

İNGİLTERE

İngiltere’nin başkenti Londra’da protesto yürüyüşü yapan kitleye ise polis saldırdı. Ancak Kürdistanlılar kararlı bir şekilde protestolarına devam etti. Eylemde Türk devleti ile işbirliği yapan KDP’ye öfke vardı. Sık sık “Kahrolsun ihanet” sloganı atıldı. 

İSVİÇRE

Kürdistanlılar ve dostları, İsviçre’nin başkenti Bern başta olmak üzere Zürih, Basel, Lozan, Luzern ve Cenevre kentlerinde eş zamanlı gerçekleştirdikleri eylemlerle Türk devletinin ilk saldırı dalgasını kıran gerillanın mücadelesini sahiplendi. Gösterilerde Kürtler ve dostları, Türkiye’nin katliam saldırılarına karşı öfkelerini dile getirdi.

Viyana

AVUSTURYA

Başkent Viyana'da sokağa çıkan Kürdistan halkı ve dostları, Karlsplatz Opera önünde bir araya gelerek yürüyüş ve miting yaptı. Yürüyüşün ardından yapılan mitingde yapılan konuşmalarda halk olarak gerillaya her zaman destek verileceğine vurgu yapılırken, KDP'ye de bir an önce ihanet çizgisinden vazgeçme çağrısı yapıldı.

DANİMARKA

Başkent Kopenhag'da işgal saldırıları yapılan bir yürüyüşte protesto edildi. "Katil Erdoğan" ve "Kürdistan işgaline son" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, Kürt halkına yönelik saldırılara sessiz kalan Avrupa ülkelerine de tepki gösterildi. Gerilla direnişinin selamlandığı yürüyüşte, Kürdistan kazanımlarını Türk devletine peşkeş çeken KDP'nin ihanetinin asla kabul edilemeyeceği belirtildi.

Kassel

NORVEÇ

Norveç'in başkenti Oslo’nun Trafikanten Meydanı’nda  kalabalık bir kitlenin katılımıyla gerçekleşen gösteriyle kınandı. 

İSVEÇ

Protestoların bir diğer adresi ise İsveç’in başkenti Stockholm oldu. Burada bir araya gelen yüzlerce yurttaş yapılan saldırıyı protesto etti. KDP’nin tutumunu eleştiren göstericiler, duyarlılık çağrısında bulundu.

YUNANİSTAN

Saldırılar, başkent Atina’da yürüyüş ile protesto edildi. Lavrio Mülteci Kampı’nda başlayıp kent meydanında son bulan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüşe Yunan halkı da alkışlarla destek verdi. 

KIBRIS

Kürdistanlılar, Kıbrıs’ın Limasol kentinde de Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı yürüdü, "Gün serhildan ve onurunu koruma günüdür" mesajını verdi.

HABER MERKEZİ

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.