GEW’den Rojava’ya destek

Dünya Haberleri —

  • Almanya Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW), Rojava’daki eğitim sisteminin uluslararası alanda tanınarak, desteklenmesini istedi. GEW Başkanı Maike Finnern ayrıca okulları bombalayan Türk devletini şiddetle kınadı. 

GEW Başkanı Maike Finnern, Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze’a gönderdiği mektupta, bakanlardan Rojava Özerk Bölgesi’nde barış ve eğitim hakkı için kampanya yürütmelerini istedi.

Eğitim sistemleri tanınsın istiyorlar

Rojava’da demokratik bir eğitim sistemi kapsamında yoğun çalışmalar sürdüren Yekîtiya Mamostêyen (Öğretmenler Birliği) Kuzey ve Doğu Suriye’deki eğitim sisteminin desteklenmesini ve Rojava’daki eğitim sisteminin uluslararası tanınırlığının kolaylaştırılmasını talep ederek duyarlı çevrelere destek çağrısı yapmıştı.  

Türkiye okulları da bombalıyor

Birlik ayrıca Türk devletinin bombardımanlarında 30’u aşkın okulunun da hedef alındığını belirterek, kamuoyundan saldırılarının engellenmesi için destek istemişti. 

GEW Başkanı Maike Finnern

Talepler bakanlara iletildi

Yekîtîya Mamosteyên’ın bu taleplerini Alman bakanlara bir mektupla ileten GEW Başkanı Finnern yaptığı açıklamada, "Rojava’daki ortak partnerimiz olan Yekîtîya Mamosteyên eğitim birliğinin devam eden bombalamaların bölgeyi istikrarsızlaştırdığı ve aynı zamanda eğitim üzerinde yıkıcı bir etkisi olduğu konusundaki endişesini biz de paylaşıyoruz” dedi.

Finnern Türkiye’yi kınadı

Finnern, Rojava’daki eğitim kurumlarının bombalanmasına tepki göstererek, "Rojava’da halihazırda bir eğitim materyalleri sıkıntısı varken devam eden bu bombalamalar, öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarını engellemektedir. Bombalanan alanların çoğunda zaten okul binaları var. NATO üyesi Türkiye'nin uluslararası hukuku ihlal eden bu saldırılarını şiddetle kınıyoruz" dedi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.